Antiforurensende hudpleieprodukter er noe du bare MÅ ha! Hvilke bør du skaffe deg, og hvordan bruker du dem?

Smog – en veldig helseskadelig kombinasjon av støv og røyk som flyter rundt i luften. Vi puster det inn hver dag så giftstoffene enkelt når ned i lungene våre, hvor de begynner å lage kaos i kroppene våre. Åpenbart er det ikke bare lungene som lider når de utsettes for urban forurensning, siden giftstoffene også samler seg opp på hudoverflaten og forstyrrer den ganske alvorlig.

Forurensningen som påvirker luften inneholder relativt små molekyler som gjør det lett for dem å penetrere huden og nå selv de dypeste lagene i dermisen. Dette kan til slutt føre til økt forelding av huden. I tillegg aktiverer smogen også oksidativt stress. Når alt dette ligger til grunn, er det å bruke antiforurensende hudpleieprodukter et must! De kan redde huden din fra kaoset. Fortsett å lese artikkelen for å lære mer om hva antiforurensende kosmetikk er og hvilke stoffer som brukes i dem for å bekjempe smog på effektivt vis.

Hvorfor bør du beskytte huden din mot smog?

Mikroskopiske smogpartikler er skadelig støv som påvirker huden svært negativt. Kombinasjonen av kjemiske stoffer som nitrogen, karbon, svoveloksider og polysykliske hydrokarboner er blitt bevist å forårsake kreft og øke mengden mutasjoner i cellene. Det er åpenbart at urban forurensning skader kroppene og huden vår betydelig og at konsekvensene er alvorlige.

Når det kommer til huden, forverrer smoget kvaliteten på det beskyttende laget i dermisen, som gjør at den blir mer sensitiv og lettere irritert. Dette fører til hud som har problemer med å takle dårlige værforhold (tørr luft, iskaldt vær, sterk vind og sol). Kort fortalt, blir hudens naturlige evne til å utføre gjenopprettende prosesser nedsatt i tillegg til den forstyrrede beskyttelsesbarrieren.

Frie radikaler, sigarettrøyk og eksosgasser er andre faktorer som medfører i forstyrrelsen av hud som allerede er skadet. Og det er derfor påføring av antiforurensende hudpleie er så viktig.

Hvordan beskytter man huden mot smog?

Heldigvis finnes det et par måter du kan beskytte huden din mot urban forurensning på. Nedenfor finner du noen ideer som kan hjelpe huden din med å overleve de tøffe forholdene relatert til livet som bosatt i storby.

  • Kjøp inn antiforurensende hudpleieprodukter
  • Prøv å ikke være utendørs for lenge om vinteren.
  • Sørg for at huden renses skikkelig; ikke vent til kvelden, fjern sminken og smoglaget rett etter at du kommer hjem fra jobb.
  • Begynn å bruke et ansiktsserum i den daglige hudpleierutinen din; sjekk om produktet kan motvirke frie radikaler og oksidativt stress (for eksempel et ansiktsserum med vitamin C).

Hvilke kvaliteter har gode antiforurensende hudpleieprodukter?

Husk på at du bør lete etter et produkt som er sertifisert som effektivt mot smog når du ser etter antiforurensende produkter. Dette betyr at kosmetikkproduktet har gjennomgått kliniske tester. I de fleste tilfellene kommer hudpleieproduktenes virkning fra stoffer som er kjent å ha antioksidanteffekt og som klarer å tiltrekke seg og deretter fjerne giftstoffer fra kroppene våre. Kort fortalt er et antiforurensende hudpleieprodukt noe som kombinerer slike stoffer som arbeider sammen for å gi deg mye sterkere effekt enn bruk av hver enkelt ville gitt.

Hvordan finner jeg antiforurensende ingredienser i ansiktskremer?

Du kommer ikke til å finne riktig hudpleieprodukt med mindre du vet hva slags ingrediesner de burde lages av. Kanskje ansiktskremen du bruker nå har de ingrediensene, som betyr at du ikke trenger å kaste den eller se etter en erstatning. Den første effektive duoen som motvirker smog er magnolia vintre og moringa. Selv om hver av dem har egne antiforurensende effekter, er de mer kraftfulle når de kombineres. Den andre ingrediensen som kan hjelpe deg å hanskes med de negative kosekvensene av urban forurensning er vitamin C. Dette livsviktige næringsstoffet er godt kjent som en sterk beskytter mot giftstoffer. I tillegg til dette reparerer vitamin C huden og gjør den vakrere og mer motstandsdyktig. Det er lurt å kombinere vitamin C med ekstrakt av hvit te som er kjent for å ta hånd om frie radikaler. Et annet stoff som takler urban forurensning er kitosan; dette polysakkaridet skaper en beskyttende barriere over huden, lik vitamin C. Om du er en naturlig hudpleieentusiast, kan du bruke naturlige skjønnhetsoljer som passer til hudtypen din – arganolje virker å være den mest universale naturoljen blant dem. Helt til slutt inneholder ofte antiforurensende hudpleieprodukter algeekstrakter (med avgiftende effekt), kull og probiotisk vann som roer ned irritert hud.