Hvordan matche øyenskygger med øyenfarge?

Hvis du noen gang har prøvd å finne det perfekte øyeskyggeparet, vet du at det ikke er en enkel oppgave. Med alle nyansene, produktene og «trender» som går, kan det være vanskelig å bøye seg inn i det og finne det som ser best ut på øynene dine. For å hjelpe deg med denne vanskelige prosessen, har vi satt sammen tips – som hjelper deg å matche øyenskygger til øyenfargen din.

Lær å matche dine øyenskygger etter øyefarge

Din øyenfarge er et godt sted å starte når du leter etter riktig øyenskygge. Øyenfargen vil påvirke hvilke farger og produkter du skal velge, slik at øynene dine stråler.

Brune øyne

Brune øyne er den mest vanlige øyenfargen, og de kan pareres med alle farger. Fra kalde nyanser som grønn, blå og lilla, til varme farger som rød, gul og oransje. Pro tip: øynene vil være vakrere med nyanser som passer til hudtonen din.

Blå øyne

Hvis du har blå øyne, har du mange muligheter å velge mellom, siden det arbeide med nyanser med både varme og kalde farger. Ikke glem metalliske og metalliske! Prøv aldri å blande for mange kontraster, men lek gjerne med en øyenskygge som har flere nyanser i samme tone.

Grønne øyne

Grønne øyne er den mest fleksible når det gjelder øyeskygger. Lilla, grå, brunt, gul, oransje, rød, rosa, berry og sjokolade – riktig, du kan bruke alle fargetoner, det er ingen grense. Bruk kundens midtpunkt som en guide, og lek deg med forskjellige nyanser!

Gule øyne

Gule øyne trenger noen ekstra oppmerksomhet. Farger å velge mellom er grønn, brunt, rødt og bær. Det er en god idé å være forsiktig med varme farger som oransje, siden de kan gi øynene et «uttømt» utseende. Omvendt kan du leke med gold og kobber nyanser som lar øynene glød.

Røde øyne

Røde øyne er et sjelden fenomen, som ikke er lett å kle. Men heldigvis er det mange nyanser som kan brukes. Blå, blågrå, brunt, lilla, rosa og sjokolade er alle vakker skyggekombinasjoner. Uansett hvilken du ender opp, sørg for at du matcher med din egen hudfarge.

Be om profesjonell hjelp

For noen er øyeskygger en enkel oppgave. Men ikke alle er innfødt Makeup Artists. Hvis du ikke vet hva du skal velge, eller hvis øynene dine fortsatt ikke føles helt riktig, bør du søke om profesjonell hjelp.

Å ta med et foto, produkter du bruker og vite hvilken fargetone du er, vil hjelpe Makeup Artisten å forstå hvordan de kan hjelpe deg – og selvfølgelig å anbefale riktig øyeskygge til øynene dine.

Gå for en tone-on-tone look

Å matche øyenskygger med øyenfarge kan være vanskelig, så noen ganger kan det være lettere å følge en tone-on-tone-look. Tone-on-tone betyr å bruke bare fargene på øynene og huden for å få øynene til å gløde.

Følg for eksempel bruno øynene – med brune øyenskygger. Gå med rike pralinenyanser som er veldig subtile, eller prøv nyansene hasselnøtt og sjokolade, som fungerer med huden din.

For blå øyne, prøv ulike skyggeparinger av sølv, stål og lavendel. Plasser lett øyenskyggevekt på det øverste øyelokket og skyggen smalere nedover, for å få øynene til å se større ut.

Grønne øyne, kan gå med gul, oransje og kobbertoner for en glamourøs utseende. Alternativt, kan du velge varme nyanser som appelsin og sølv.

Experimenter med forskjellige looks

Velg et øyeskyggepar som understreker din personlighet!

Hvis du er en naturlig stil, prøv øyenskygger med mer subtile nyanser, som melon- eller bærfarger. For deg som er mer trendfokusert, se etter en skyggepalett som inneholder flere farger, for å oppnå mer synlighet.

Fargesterk øyeskygge kan også være en flott look. Blå øyne ser fint ut med røde og gule skimmer som kontrast. Grønne øyne, kan se bra ut med et egg med brunt og grått. Og brune øyekjegler perfekt mot de kalde nyansene av lilla, grønt og blått.

Hold deg opptatt og fokusert

Å matche øyenskygger til øyenfarge krever trening, og det er best å finne øyeskygger som er mot din hudtone. Det er viktig å prøve ulike skyggeparinger for å finne ut hvilke som ser best ut.

Ikke stress! Spør andre om deres meninger og se på forskjellige tutorials på nettet. Online videoer som forklarer hvordan du kan påføre sminke, kan være ganske nyttig. Unngå å prøve for mange skyggeparinger, fordi det kan føre til å gå seg vill og ende opp med en uønsket look.

Ta en titt på forskjellige produkter