Hvordan kan du gjenopplive sliten hud? Lær om 5 nyttige tips

Matt, tørr og livløs – det er disse adjektivene kvinner som oftest bruker for å beskrive ansiktshuden sin. Giftstoffer, lange timer foran skjermen og stress er faktorer vi kan skylde på for å ha ødelagt huden vår.

Når vi utsettes for disse negative faktorene, blir ikke huden simplethen bare svakere, den mister også evnen til å gjenoppbygges. Når det er sagt, er det åpenbart at vi bør vite om et par triks som kan hjelpe oss å bringe ansiktshuden vår tilbake til live. Her er noen måter du kan gjenopplive sliten hud på.

Årsaker til matt hud

Det er helt avgjørende å vite hva som skader huden din. På denne måten kan du gjøre bevisste valg og fjerne noen av de negative faktorene som omgir deg i miljøet ditt for å forbedre huden din. Om mulig, bør du prøve å unngå:

 • et ubalansert kosthold – huden din trenger vitaminer som bør tilføres gjennom mat, ikke bare skjønnhetsprodukter. De viktigste hudvitaminene er A, B5, C og E. I tillegg virker det som at sink er veldig bra for å håndtere mange ulike hudrelaterte problemer.
 • røyking – huden forverrer seg raskt når den påvirkes av giftstoffene sigarettrøyk er stappfull av – den blir matt og skades veldig mye lettere.
 • urban forurensning – området du bor i har også mye å si når det kommer til tilstanden på huden din. Luft som er forurenset av fabrikker og bileksos er vanlig i storbyer og kan også påvirke huden din.
 • kronisk stress – dette er utvilsomt et av de viktigste faktorene som påvirker hele kroppen negativt, inkludert huden din.
 • mangel på fysisk aktivitet/for lite tid utendørs – mens du trener, trener også huden din med deg. Blodtilførselen øker, som fører til at giftstoffer fjernes fra kroppen din. Faktisk klarer kroppen å kvitte seg med alt som er skadelig for den mye raskere når kroppen stimuleres aktivt.
 • enkelte medisiner og sykdommer – i de fleste tilfeller kan vi ikke endre på dette, men bare husk på at det er flere medikamenter – inkludert reseptfrie typer – som kan medvirke til tørr, svak og matt hud.

GJENOPPBYGGINGSPLAN FOR MATT OG SLITEN ANSIKTSHUD – 5 STEG

1. Spis sunn mat og drikk mer enn nok friskt vann

Matt og utslitt hud kommer ofte som konsekvens av vitaminmangler. Tenk litt på produktene du bør inkludere i kostholdet ditt. Om det finnes enkelte matvarer du ikke liker å spise, kan du alltids prøve kosttilskudd som inneholder alle de viktigste ingrediensene huden din trenger. Prøv å gi kroppen din B-gruppe vitaminer, A, E, C i tillegg til de dyrebare umettede fettsyrene.

2. Beveg kroppen din og sett av tid til å slappe av

Varme i kinnene og hud som tilføres ekstra oksygen for å fjerne giftstoffer i kroppen er bare noen av mange fordeler du kan dra nytte av når du begynner å trene regelmessig. Dette trenger ikke være intensiv trening som crossfit eller utholdenhetstrening, siden en enkel gåtur ute også gjør jobben. En rask tur ute er også en ide som kan hjelpe deg å forbedre huden din.

Det er også verdt å huske på at fysisk aktivitet ikke trenger å ta opp så mye av tiden din. Til og med en rask treningsøkt i et godt ventilert rom vil hjelpe deg å øke blodtilførselen så huden din får ekstra oksygen.

3. Masser huden din

Enda en ide som kan hjelpe deg å forbedre blodtilførselen og styrke og gi næring til huden i tillegg til å øke hudfornyelsesprosessen er massering, som ikke bare bør gjøres på hele kroppen men også i ansiktet og hodebunnen. Ansiktshuden din liker å bli massert med en jaderuller, gua sha plate eller andre redskaper som er designet til dette formålet. Naturligvis kan du bruke hendene dine om du ikke har disse redskapene hjemme – de er like gode til å gi ansiktet ditt en daglig massasje. Du kan velge den mest passende tiden på døgnet og spre et bra ansiktsserum eller en naturlig skjønnhetsolje på huden din og begynne å massere ansiktet med rolige og skånsomme bevegelser. Om du ikke har peiling på hvordan du masserer den utmattede huden din, kan du se på noen instruksjonvidoer på nett.

4. Følg grunnleggende hudpleieregler

dårlige hudpleievaner kan også gjøre huden din trøtt og sliten. Vil du endre på dem? Følg hudpleieinstruksjonene nedenfor:

 • Ikke vask ansiktet ditt med alkaliske og dehydrerende såper.
 • Slutt å bruke dehydrerende produkter, uansett om huden din er kviseutsatt.
 • Unngå å sole deg for mye eller å dra på solarium.
 • Påfør solkrem hele tiden, selv om vinteren.
 • Beskytt huden din mot iskaldt vær og vind.
 • Unngå giftstoffer og røykfylte rom.
 • Fjern sminken med produkter som er spesielt laget for dette.
 • Husk på å alltid behandle huden din med en toner etter å ha fjernet sminken.
 • Fjern døde hudceller med skånsomme skrubber (for eksempel AHA syrer).

5. Tilfør næring til huden din og bruk kosmetiske produkter som er bevist å være effektive

Serumene og kremene du bruker bør passe til hudtypen din, uansett hva. Med andre ord bør du sørge for at skjønnhetsproduktene dine passer til skadet og sliten hud. Hvilke skjønnhetsprodukter og ingredienser bør du være på utkikk etter? For eksempel virker det som at vitamin C er et av de beste stoffene som forbedrer huden din på et blunk. Vitamin C er kjent for å friske opp huden og få den til å se gjenopplivet ut. I tillegg kan dette viktige næringsstoffet jevne ut hudtonen og får deg til å se mindre sliten ut.

I tillegg bør du se etter hudpleieprodukter som beskytter ansiktet ditt mot frie radikaler som er ansvarlige for fremskyndet aldring av huden. Og denne regelen gjelder ikke bare når det kommer til ansiktskremer, men også med micellærlotions, rensemousse og toner.

Når du begynner vitamin C behandlingen kan du berike den med sink. Naturligvis kan du bruke kosttilskudd om du ikke liker å spise friske grønnsaker og frukt daglig. Faktisk er sink et annet stoff som hjelper deg å bekjempe frie radikaler. Til slutt bør du ikke holde tilbake på behandling av huden din med næringsgivende masker som også kan få ansiktet ditt til å se mer glødende og ungdommelig ut.