Ansiktslinjer: Hva forårsaker rynker og hvordan blir du kvitt dem?

Før eller senere kommer alle kvinner til et punkt i livet hvor hun oppdager en uønsket, ikke-invitert første rynke som ødelegger bildet av den perfekte ungdommelige huden. Denne linjen er beviset på at du ikke kan stoppe klokken. Se hva som forårsaker rynker og om det er mulig å eliminere dem. Hvis det er det, hvordan får man best resultater?

Rynker. De dukker opp i følgende rekkefølge: øyeområdet, pannen, rundt leppene og nesen. Ansiktslinjer kommer raskere dersom du røyker. Noen av dem – kjent som smilerynker – tilfører sjarm og er bevis på at du smiler mye. Dessverre fører de fleste til at vi er i ferd med å bli eldre og at huden vår mister sin ungdommelige fylte og mykhet.

Årsaker til ansiktsrynker

Hva utløser dannelsen av linjer i ansiktet? De fleste sier at det er et tegn på aldring, men de færreste vet den nøyaktige grunnen til at linjer og rynker oppstår i huden. De oppstår på grunn av tap av kollagen og elastin – proteiner som opprettholder hudens stramhet og fylde. Med alderen går huden også tom for hyaluronsyre (fuktighetsgivende stoff), som fører til at den blir gusten og tørr.

Ansiktslinjer kan så klart oppstå raskere basert på livsstil, hudpleierutine, etc. Se de vanligste årsakene til ansiktsrynker og for tidlig aldring av huden: 

  • feil hudpleie
  • strekking av huden under sminkefjerning
  • for lite søvn, for mye stress
  • manglende solbeskyttelse
  • sigaretter og alkohol
  • overeksponering av sollys (og overdreven bruk av solarium)

Hvordan bli kvitt rynker?

Du kan prøve å eliminere de første linjene som kom for tidlig. Det finner noen forskjellige måter å gjenopprette hudens ungdommelighet, stramhet, mykhet og glød på. Likevel må du innsa at jo tidligere du tar grem, jo enklere er det å fjerne rynker. Å ha viljen til å pleie huden jevnlig er nøkkelen til suksess.

1. ANTIRYNKEHEMMELIGHET – SERUM 

Å bruke et ansiktsserum som er rikt på retinol, koenzym Q10 og hyaluronsyre er den enkleste måten å gi huden tilbake fylden på. Serum har mange fordeler – en lettvektig formel med et stort antall ingredienser som jobber innenfra – raskt og effektivt. Velg et serum som løfter eller motvirker aldring som har nærende, hydrerende og reparerende effekt og støtter hudens motstandsdyktighet.

2. ANTIRYNKEHEMMELIGHET – OLJER 

Naturlige oljer – som mandelolje, jojobaolje eller arganolje – har en utrolig oppstrammende effekt på huden. Hver olje gir huden næring, opprettholder det optimale fuktighetsnivået, og forbedrer cellefornyelsen. Ideelt bør du bruke oljer hver dag: i stedet for krem, som en mild sminkefjerner, eller som base for hjemmelagde masker mot aldring.

3. ANTIRYNKEHEMMELIGHET – MASSASJE

Slå to fluer i en smekk: kombinér serum/olje/krem med en massasje som løfter ansiktet. Huden liker detnår du stimulerer reparasjonsprosessen dens. Husk at du i løpet av din daglige hudpleierutine bør dedikere noen få minutter til å massere ansiktet og klappe det forsiktig for å stimulere blodsirkulasjonen. Du kan bruke en jaderuller eller et annet massasjeverktøy.

4. ANTIRYNKEHEMMELIGHET – ANSIKTSLØFT

Det er kanskje en snarvei, men det er helt ærlig veldig effektivt. Utvalget av ansiktsløft er enormt – laser, terapi med rødt lys, sprøyter eller sprøytefri mesoterapi, ultralydterapi, trådløft, enzympeel og mye mer. Dette er imidlertid ganske dyrt.

5. ANTIRYNKEHEMMELIGHET – DIETT

Du må ikke glemme at utseende til huden også reflekterer helsen din. Hvis du har en balansert diett, vil huden din takke deg ved å bli glødende, myk og stram. La oss spise sunt og drikke vann – det er den enkleste måten å unngå rynker på.