hudpleie-ABC for moden hud

Moden hud trengs å behandles grundig og med respekt. I tillegg til dette må den også behandles med stoffer som er kjent for å hanskes med frie radikaler – når du begynner å bruke dem, blir kampen for ungdommelig og vakker hud enklere. Vil du bevare den unge huden din over lengre tid? Lær om de tre ingrediensene det er verdt å vite om og bruke i den daglige skjønnhetsrutinen din. Her er en rask ABC-oversikt for vakker og ungdommelig hud.

ALFABET FOR VAKKER HUD

A som i Antioksidanter, Anti-eldrende og Vitamin A

Moden hud er avhengig av bestemte valg som ikke bare motvirker rynker, misfarging og dehydrering, men som også beskytter huden mot negative virkninger fra utenforliggende faktorer, oksidativt stress, giftstoffer og smog. I tillegg bør pleie for moden hud også fokusere på å redusere eksisterende rynker. Fine linjer kan fjernes på grunn av Vitamin A, som også er kjent som retinol. Sørg for at huden din mottar en daglig dose vitamin A som er 100% retinol, ikke derivater (som retinoider) – påfør ved sengetid. Når det kommer til morgenpleie, bør du bruke solkrem med høy solfaktor (minst SPF 30). Hva med antioksidantene? Prøv å finne ansiktskremer eller serumer med arganolje eller ekstrakt av hvit te. Å bruke disse i skjønnhetsritualet ditt for moden hud er bare bra for deg.

B-gruppevitaminer

Det virker som at B-gruppevitaminer ofte oversees – vi får ikke nok av dem. Derimot har det blitt bevist at B-gruppevitaminer utgjør grunnlaget for effektiv hudpleie, inkludert for moden hud. Hvorfor er de så viktige? For eksempel har de positiv påvirkning på håret og neglene dine, i tillegg til gunstig effekt for huden. Om du merker at øyevippene dine er svakere, at neglene brekker eller ansiktshuden din ikke ser bra ut (den er matt, slapp og uten fylde) er det derfor et tegn på at kroppen din mangler B-gruppevitaminer. Du bør begynne å bruke dem, enten ved å spise riktig mat eller ved påføring av skjønnhetsprodukter. Sannheten er at moden hud trenger nesten alle vitaminene som tilhører B-gruppen, og du bør derfor sørge for at huden får nok tiamin, riboflavin, niacin, pantotensyre, pyridoksin, biotin og folsyre. Alle disse syrene sørger for at utseendet på huden blir bedre og at den ikke blir eldre.

Vitamin C

Siden dette er ett av de kraftigste antioksidantene som finnes, kalles vitamin C ofte for ungdomsvitaminet. Den vet hvordan den tar vare på hud i alle aldre. Når det kommer til moden hud, kan vitamin C tilby en forfriskende effekt – dette vitaminet tar hånd om alle typer misfarging , så alle pigmentflekkene som dukket opp på huden etter sommeren bør forsvinne – så lenge du behandler huden med vitamin C så klart. I tillegg kan vitamin C motvirke frie radikaler, som forsinker hudens aldringsprosess og forbedrer motstandsdyktighet. Voksenakne forsvinner også, fordi vitamin C gjør huden sterkere, så de cellefornyende prosessene stimuleres. Det er viktig at du bruker vitamin C av høyest mulig kvalitet, fordi den ellers bare oksiderer og forsvinner før den når de dypeste hudlagene. Om du er ute etter et hudpleieprodukt med vitamin C bør du derfor sjekke innholdfortegnelsene for å se etter ingrediensen 3-0-Etylaskorbinsyre, fordi dette er den beste versjonen av 100% rent vitamin C som er tilpasset for avansert hudpleie.

Et bra ansiktsserum med vitamin C og retinol som påføres ved sengetid kan fort bli en bestevenn for moden hud. Husk på solkrem og hold ansktet ditt grundig rent (best om dette gjøres med naturlige oljer), så vil ansiktet ditt aldri se slitent eller matt ut – det vil aldri avsløre alderen din!