Alt du bør vite om ansiktsserum

Ansiktsserum er et hudpleieprodukt som er spesielt designet for å takle spesielle tilfeller. Vi bruker dem når huden vår trenger intensiv og profesjonell behandling. Hva er et ansiktsserum? Når bør du bruke det?

Det er ikke lenge siden serum kun var å finne i profesjonelle skjønnhetssalonger, hvor det ble brukt som intensivt foryngende hudbehandlinger eller kosmetiske prosedyrer for å løse spesifikke hudproblemer. Fordi serum nå har blitt allemannseie, kan man kjempe mot akne, mørke flekker og rynker hjemme. Før du introduserer et ansiktsserum til din daglige skjønnhetsrutine bør du lære noen grunnleggende fakta om serum. 

Ansiktsserum: Et produkt for spesielle tilfeller

Noen sier at ansiktsserum ikke er mer enn en flytende fuktighetskrem. Disse menneskene kunne ikke tatt mer feil! Hva er et ansiktsserum? Hva gjør at det skiller seg fra andre hhudpleieprodukter?

VISSTE DU AT?

Én dråpe ansiktsserum inneholder flere nærende stoffer enn en vanlig porsjon med ansiktskrem.

Et godt ansiktsserum er en produkt som inneholder substanser kjent for å ha sterk effekt, konsentrasjonen er høyere og generelt er de mer effektive i å kjempe for vakker og ungdommelig utseende hud. For eksempel er naturlige serumer laget av planteekstrakter, vitaminer og oljer. Med andre ord er naturlige serum et konsentrat av det huden vår trenger for å regenerere og gjenoppbygge seg selv. Serum inneholder også stoffer som motvirker tegn på aldring. Det viktigste er at hver dråpe med ansiktsserum kan trenge inn i huden raskt for å hjelpe der det trengs mest – i de dypeste lagene av huden. Dette gjør at serum skiller seg fra vanlig ansiktskrem, som ikke trenger dypt ned i hudlagene, men i stedet fokuserer på de øvre lagene av huden. 

Hva skal du velge – ansiktsserum eller krem?

Fordi den har en mer solid konsistens, tenker mange at ansiktskrem har en rikere formel. Sannheten er imidlertid at en porsjon ansiktskrem inneholder langt færre næringsstoffer enn du finner i en enkelt dråpe konsentrert serum. Med andre ord er ikke en ansikskrem like beriket med ingredienser som hjelper huden som det et serum er – derfor er ansiktskremen mer passende for daglig hudpleie. Når det er nevnt, bør du heller ikke forvente at en krem fikser mer seriøse hudproblemer eller gir raske resultater, siden dette er noe man kun oppnår med et godt ansiktsserum som blir brukt riktig. 

Om du ønsker å forbedre huden din raskt og merkbart, og om du ønsker et produkt som fokuserer på å fikse et spesifikt hudproblem, må du ha profesjonell kosmetikk. Kun serum tilbyr deg intens hudpleie som er sterk nok til å hjelpe deg med å kurere akne, fjerne ujevn hudtone, reparere kapillærer og fornye huden ved å fjerne tegn på aldring. 

MERK!

Ikke erstatt ansiktskrem med serum, siden hensikten med disse to produktene er ulik. Serum påvirker de dypeste lagene av huden, mens ansiktskrem tar vare på overflatelagene. Om du ønsker å få gode resultater bør du behandle huden din med serum, og når dette er fullstendig absorbert, påfører du en ansiktskrem for å motvirke fuktighetstap.

Hvordan bruke serum i hudpleie? 

Når du bestemmer deg for å berike skjønnhetsritualet ditt med et ansiktsserum, må du vite hvordan du skal bruke det riktig. Det er også verdt å vite at denne typen kosmetikk kan bli introdusert i rutinen din på nye måter. 

 • Som en midlertidig behandling når huden din kjennes tørr ut eller ser sliten og livløs ut. 
 • Som en oppgradering av kveldsskjønnhetsritualet for å hjelpe huden med å se uthvilt ut om morgenen.
 • Som et komplimentært element i daglig hudpleie som leverer en antioksidativ effekt. 
 • Som en antialdringsprofylakse som forsinker synlige tegn på aldring. 
 • Som et fast innslag i hudpleie for hud over 30 år. 
 • Som en løsning på hudproblemer som akne og misfarging. 

Uansett om du velger å bruke ansiktsserum i en kort tid, eller bestemmer deg for å gjøre det til en fast del av skjønnhetsrutinen din, må du være klar over hvordan du skal påføre det riktig. Det er et lettvektig og høyt konsentrert skjønnhetsprodukt, hvilket betyr at du ikke trenger mer enn 2-3 dråper per applikasjon. Start med å rense huden grundig. Påfør en liten dose serum på hendene dine og spre dette utover ansiktet ved å klappe det forsiktig med fingertuppene. Når huden har absorvert serumet fullstendig, bruker du favorittansiktskremen din. 

Ingredienser du bør se etter i et serum

Ansiktsserum er uten tvil et kosmetisk produkt hvis effekter og virkningsgrad er bestemt ut fra dets ingredienser. Hvilke ingredienser trender du hvis huden din trenger antialdringsprofylakse? Hvilke stoffer bør du se etter dersom du ønsker å få glødende hud og motvirke ujevn hudtone?

Ansiktsserum for antialdring bør inneholde følgende ingredienser:

 • retinol (vitamin A) som hjelper med å fjerne døde hudceller og fornyer huden
 • koenzym Q10 som beskytter huden mot frie radikaler
 • guaranaekstrakt som stimulerer mikrosirkulasjon
 • vitamin E (kjent som ungdomsvitaminet) som er en potent antioksidant
 • ginsengekstrakt som har sterke regenererende egenskaper
 • aprikosekstrakt som motkjemper frie radikaler og hjelper huden med å holde seg ung

Ansiktsserum mot ujevn hudtone bør inneholde følgende ingredienser: 

 • vitamin C (askorbisk syre) som er ansvarlig for å lysne huden
 • vitamin A (retinol) som fjerner døde hudceller
 • bringebærfrøolje som gir beskyttelse mot solen
 • aluminiumoksid (corundum) som gjør huden myk og fjerner døde hudceller

Ansiktsserum som skal være fuktighetsgivende bør inneholde følgende ingredienser: 

 • hyaluronsyre som gir umiddelbar fuktighet
 • arginin som styrker hudens naturlige beskyttende lag
 • urea som holder på vann i huden

Ansiktsserum som skal være revitaliserende bør inneholde følgende ingredienser: 

 • hyaluronsyre som er den mest effektive fuktighetsingrediensen vi kjenner til
 • aloeekstrakt som mykgjør, nærer og tilfører huden vann
 • ekstrakt av hvit te som har en sterk antioksidativ effekt
 • rosevann som har en deilig duft og fornyer huden
 • vitamin E som er en velkjent antioksidant