Vitamin C i ansiktsserum: Dronningen av vitaminer for huden din

Vitamin C – også kjent under navnet askorbisk syre – er en av de viktigste vitaminene for at vår organisme skal holde seg sunn og bevare et ungdommelig utseende på huden. Det er nettopp vitamin C som stimulerer regenereringsprosessen som har en positiv effekt ansiktets utseende. Hvilke andre fordeler kan du nyte godt av ved å bruke dette kraftige stoffet på huden?

Effekter av vitamin C på huden

En av de høyest elskede egenskapene til vitamin C er dens evne til å kjempe mot frie radikaler. Med andre ord er vitamin C kraftig nok til å motkjempe skadelige stoffer i oksygenet rundt oss. I tilleg stimulerer vitamin C kollagen- og keratinsyntere, så vel som at det forbedrer blodsirkulasjonen i de dypere lagene av huden. På toppen av alt det gjør vitamin C huden mer motstandsdyktig og styrker veggene i blodkarene. Fordi den kan fjerne døde hudceller gjør vitamin C at huden ser yngre ut, får bedre kvalitet, og gir en jevn hudtone.

Fun fact!

Vitamin C-molekyler kan tiltrekke seg uparete elektroner som kan ha en negativ effekt på huden. Elektronet blir nøytalisert og blir dermed trygt for huden. Slik at vitamin C motvirke oksidativt stress.

Det er enda flere fordeler med vitamin C enn det vi har nevnt så langt. For eksempel stmulerer vitaminar ceramidsyntese, samtidig som det beskytter huden mot tap av fuktighet og fylde. Videre er det bevist at vitamin C reparerer blodkar og forbedrer elastisiteten i disse, slik at vevet fornyer seg raskere og man unngår hevelse, bakterielle infeksjoner og blåmerker. På toppen av alt dette lysner vitamin C opp mørke flekker ved å blokkere melaninproduksjonen. Et annet punkt som er verdt å nevne er at dette nærende stoffer har en mild eksfolierende effekt, som betyr at det hjelper huden med å regenerere seg selv. Er det noe mer vitamin C kan gjøre? Det viser seg at det kan hjelpe med å kurere akne – det er antibakterielt og antiviralt. Når man tar alt dette med i betraktningen er det åpenbart at vitamin C er uerstattelig når det kommer til å ta vare på hud i alle aldre. 

Som nevnt over har vitamin C en antialdringseffekt, ikke bare fordi det motkjemper frie radikaler, men også fordi det stopper farlige hudenzymer som bryter ned kollagen, elastin og hyaluronsyre. For å oppsummere kan vi beskrive fordelene med vitamin C som følger:

 • FORNYELSE
 • REGENERERING
 • LYSNENDE
 • BESKYTTENDE
 • FEILFRI HUD

Vitamin C: Hvem og når?

Fordi de har et stort spekter av effekter, er kosmetikk med vitamin C passende for alle hudtyper. Bruk det for å:

 • ta vare på moden hud som har mistet sin fylde og har fått rynker
 • forbedre livløs, glansløs og sliten hud
 • gjenopplve huden (etter sommeren eller vinteren)
 • motkjempe akne (hos både ungdommer og voksne)
 • lysne mørke flekker
 • jevne ut hudtonen
 • behandle koperøs hud
 • gi huden ekstra beskyttelse

Alle typer vitamin C

Vitamin C er en potent og sterk antioksidant, men den har dessverre en ganske ustabil natur. Dette betyr at vitamin C brytes ned raskt, før det rekker å behandle alle hudlagene. For å motkjempe dette problemet og øke livstiden på vitaminet, blir vitamin C plassert i en spesiell transportør som hjelper den med å holde seg stabil lennger. På grunn av sine kraftige liposomer, er oljeserum anerkjent som den beste transportøren for vitamin C. Det er også verdt å peke på at ansiktsserum er laget for å behandle de dypere lagene i huden, mens ansiktskremer fokuserer på å behandle de ytre lagene av huden og gi beskyttelse. 

Nå til dags kan vitamin C bli fraktet til de dypeste lagene i huden, takket være transportørene: liposomer, nanosomer og nanodisker. Dette betyr at oksidasjon kan forsinkes med flere dager, hvilket er revolusjonært. Dette gjør at vitamin C kan bli lagret i vevet, hvilket har en næringsgivende effekt. Den beste formen for vitamin C er den man finner i et ansiktsserum av god kvalitet. 

Husk!

For å få alle fordelene av vitamin C må vitaminet være inkorporert i riktig type kosmetikk, konsentrasjonen må være høy nok til å ha effekt, og formen man bruker må være stabil. Kun da kan vitamin C trenger dypere ned i huden.

Hva er den beste typen vitamin C? Nanoil Vit. C ansiktsserum møter alle forventningene

Nanoil Vit. C Face Serum

Hvilken type vitamin C bør du velge? Åpenbart må den være stabil, som betyr at den ikke bryter ned før den når de dypere lagene i huden. Aller helst bør den være inkorporert i et ansiktsserum av kvalitet, hvis molekyler tar vitaminet og frakter det dypt ned i huden. Et hudpleieprodukt som tilbyr den mest stabile formen for vitamin C er Nanoil Vit. C ansiktsserum – lettvektig, perfekt å bruke før sminke, merkverdig effektivt og passende for alle hudtyper. Det inneholder 3-0-etylaskorbisk syre, som er kjent for å ha effekt der det trengs – i de dype lagene av huden. Effekten? Drømmehud: jevn hudtoone, glødende og uthvilt utseendet, ingen skavanker, ingen misfarging, ingen akne.

Mer informasjon

Ansiktsserum med vitamin C av kvalitet

Om du bestemmer deg for å bruke et ansiktsserum med vitamin C av god kvalitet, kan du forvente at det gir alle effektene du ønsker. Stabil vitamin C hjelper deg med å få ungt utseende, lysnet og glødende hud uten spor av misfarging, aknearr eller solforskyldt pigmentering. Kurert akne, ingen tegn på aldring, effektiv kollagensyntese, permanent uthvilt utseenet – dette er resultatet av jevnlig bruk av vitamin C. Ikke rart av dette kosmetiske produktet er unikt i sin kategori – det er anerkjent som en uerstattelig substans som mange produsenter tilfører i sine hudpleieprodukter.