Mørke ringer: Hjemmebehandlinger for å bli kvitt dem for godt

Hvordan fikser du mørke ringer under øynene? Mørke ringer under øynene er et veldig utbredt problem som fratar oss mye av vår medfødste sjarm. Heldigvis er det mange ting man kan gjøre for å fikse dette hudproblemet, selv om årsakene til at det oppstår kan være mange.

Den raskeste måten å takle mørke ringer på er så klart å dekke dem til med concealer, men dette fargede sminkeproduktet vil ikke fjerne dem for alltid. I dag skal vi gi deg flere råd til hvordan du kan fikse mørke ringer. Lær noen hjemmeremedier du kan bruke til å bekjempe de mørke ringene under øynene dine.

Hva forårsaker mørke ringer?

 • genetikk
 • utmattelse, kronisk stress, søvnmandel
 • mye tid tilbragt foran skjerm
 • å lese i dårlig lys
 • vitaminmangel
 • noen sykdommer (anemi, nyre- og leversykdommer, hormonelle endringer, diabetes)
 • feil hudpleie
 • hudpigmentering
 • kaffe, røyk og alkohol

Åpenbart er det ingenting som kan fikse genene våre, men du har likevel kontroll over alle de andre årsakene til mørke ringer, ikke sant?

Ulike typer mørke ringer

Når du kan gjenkjenne hvilken type mørke ringer du har, blir det lettere for deg å fjerne dem. Av den grunn bør du fortsette å lese, sånn at du kan finne ut hvilken type mørke ringer du har og starte kampen mot dem!

 • Blålige eller lilla ringer under øynene indikerer at kroppen din trenger mer vitamin K, som du kan få ved å spise grønne planter eller grønnsaker. I tillegg bør du passe på å få nok vitamin C og A. Til slutt er det viktig å drikke masse vann og kutte ned på inntaket av sukker og salt.
 • Brunlige eller gule ringer under øynene dukker opp når kroppen din mnalger vitamin B6, B12 eller folfat. Slike mørke ringer er et signal fra kroppen om at den vil at du skal spise mindre sukker og drikke mer vann. Prøv å berike kostholdet ditt med rå eller dampede grønnsaker.
 • Dype, mørke merker under nedre øyelokk  betyr at kroppen din ikke harn ok vitmain K og A. I en slit situasjon bør du spise mer grønne planter og grønnsaker, gjerne rå eller dampet. Det kan være en fordel for deg å begrense inntaket av kaffe gjennom dagen. I stedet bør du drikke et glass forfriskende mineralvann.

Naturlige allierte som hjelper deg med å takle mørke ringer

Huden rundt øynene er uten tvil delikat og trenger å bli behandlet forsiktig. Du kan forbedre denne huden ved å bruke en god øyekrem. Du kan også bruke følgende ekstrakter: kastansje, kamomille, ginkgo, kornblomst, kaffe og kakao, grønn te og vitamin K og C.

Hjemmebehandlinger for å vinne kampen mot de mørke ringene under øynene

Under finner du et par virkemidler mot mørke ringer som er bevist å fungere.

 1. Kompress med grønn te – bare legg to poser med grønn te over hovne øyelokk. Grønn te er en rik kilde til polypenoler, så den toner huden og gjør at blodkarene strammer seg.
 2. Kompress med kastanje og kamomille – begge disse plantene reduserer hovenhet, har en antialdringseffekt og motvirker inflammasjoner. I tillegg styrker de veggene i blodkarene. Kamomille vil i tillegg roe huden og gjøre at den gløder.
 3. Ferske agurkskiver – denne velkjente gamle metoden har inget sidestykke. Agurk lysner opp huden, fyller den med vann og gjør at den ser frisk og fyldig ut. I tillegg styrker agurken blodkarene og gir en behagelig, kjølende følelse. Det er en god idé å legge agurkskivene i kjøleskapet for å kjøpe dem ned før du påfører dem. Om du gjør det vil de herlige resultatene fra agurken komme raskere og være sterkere.
 4. Isbitmassasje – kjølige kompresser reduserer hovenhet. De gjør at veggene i blodkarene trekker seg sammen og forbedrer lymfeomløpet.
 5. Olje fra villroser – takket være høyt innhold av vitamin C, er denne naturlige oljen ansett som en potent antioksidant som også motvirker rynker og gjør huden glødende. I tillegg til vitamin C inneholder oljen fra villroser også vitamin A, E og B. Denne oljen er god til å redusere mørke ringer, redusere hovenhet og styrke veggene i blodkarene.
 6. Rosevann – våte kompresser med rosevann vil lysne opp huden i ansiktet og gjenopprette dens sunne farge og utseende. Akkurat som olje fra villroser, vil rosevann styrke veggene i blodkarene og ha en antialdringseffekt.