Hårfett og hårspray – hvordan du kan style håret ditt

Hårfett og hårspray kan hjelpe deg med å style og forme håret ditt. Å bruke riktig produkt riktig måte kan hjelpe deg å oppnå et friskt utseende. Det er viktig å velge produkter som passer til hårtype og -sammensetningen.

Hårfett

Hårfett er et produkt som brukes for å tilføre volum og tekstur til håret. Det er ofte veldig holdbart og gir en matt sluttfinish. Den allerede matchende tekstur og struktur kan forsterkes eller mildnet. Det er et utmerket produkt for hår som har en tendens til å bli klebrig og struttete, og det beskytter håret mot overoppheting fra varme styling produkter.

Hårfett kommer vanligvis i en krem eller aerosol spray. Det som er viktig å huske, er at du bør bruke produktet direkte på håret, og ikke direkte på hodet. Det er en god idé å starte med et lite volum. For å noe så enkelt som å fremheve dine naturlige anaglyphen, kan du spraye litt hårfett på tuppene. For å skape mer volum kan du bruke en bremse. Med en bremse kan du bore krøllete ender, og for å oppnå mer tekstur, kan droge spray brukes.

Hårspray

Hårspray er også et fantastisk produkt for å style håret. Sprayen sin naturlige fasthet og holdbarhet gjør det til en ideell styling hjelpemiddel. Den er et flott produkt når det gjelder å holde frisyren din frisk og nett, og kan forhindre krøller og flyaways hele dagen.

Når det gjelder å velge riktig type hårspray, er det viktig å huske på hårtype og hue. En lys, lett hårspray er ofte et godt valg for fint hår, mens medium og sterk spray passer til tykt hår. Det er også viktig å velge hårspray som har vannbasert funksjonalitet. Dette fordi det vil gi et mykere, friskere utseende og beskytte håret og hodet fra både varme stylingprodukter og miljøpåvirkninger.

Når det gjelder å bruke hårspray, er det best å holde det noen få tommer fra hodet og sprøyte i stedet for å bruke det direkte. Dette vil beskytte håret fra å bli for stivt. Du kan også legge til flere lag av hårspray til å oppnå ønsket støtte og holdbarhet.

Ekstra stylingtips

Eksperimation er ofte nøkkelen til å oppnå en fin styling. Mange av de samme produktene som kan brukes med hårfett, kan også brukes med hårspray. Disse inkluderer bremser, kammer og varme stylingverktøy. For ekstra holdbarhet, kan du prøve å legge en liten mengde av hårfett på tuppene og deretter bruke hårspray for å holde formen.

Men husk ikke å overstyling. Det kan få deg til å se veldig stiv og uhygienisk ut når du bruker for mye produkt. For å oppnå et sunt utseende, bør du sørge for å gi håret ditt litt mer tid mellom hver styling. Og hvis det blir for klebrig eller tett, kan du bruke et fuktighetsgivende shampoo og balsam for å bringe det tilbake til livet.

Konklusjon

Hårfett og hårspray er begge fantastiske produkter til styling av hår og kan hjelpe deg å oppnå et velstelt og trendy utseende. For å unngå feil, må du velge produkter som passer til både hårtype og hue. Når det gjelder å bruke de produktene, husk å holde det noen få tommer fra hodet og bruke det direkte på håret. Ekstra stylingtips inkluderer å prøve å legge en liten mengde av hårfett på tuppene og deretter bruke hårspray for å holde formen. Husk ikke å bruke for mye produkt og la håret hvile mellom stylinger.