Naturlig hudpleie: hvor skal du starte?

I dagens samfunn er «naturlig» et populært konsept. Hva betyr dette ordet i forbindelse med hudpleie? Huden vår har størst nytte av velsignelsene franaturen. Hvordan starter du med hudpleie som er i harmoni med naturen? Se vår miniguide for alle dere som ønsker skjønnehetspleie som ikke koster skjorta. 

Hudpleieeksperter overbeviser oss om at naturlig kosmetikk er det sunneste og mest hudvennlige, men vet vi egentlig hva denne «naturligheten» betyr? Betyr «naturlig hudpleie» at man ikke skal bruke produkter i det hele tatt, eller bare bruke produkter som er merket som miljøvennlige? La oss knuse alle myer og forklare hva hudpleie i tråd med naturen egentlig er og hvordan du starter med det. Hvis du er interessert i dette emner og ønsker å endre vanene dine, les min miniguide for naturelskere og begynn å pleie huden din på en smart måte!

Naturlig hudpleie. Hva er det?

I tråd med det naturen har skapt. Vil naturen gi deg de avanserte ansiktsløftsingrediensene man finner i moderne behandlinger? så klart ikke. Naturen gir oss oljer, antioksidanter, vitaminer, planteekstrakter og blomst- og urtevann – hver av disse er verdt å tilføre i hudpleierutinen din. Når du introduserer disse, kan du kalle hudpleien din naturlig.

Naturlig hudpleie er basert på ingredienser man finner i naturen. I stedet for kjemikalier, paraberner og menneskeskapte stoffer, bruker du nærende, pleiende og beskyttende ingredienser skapt av moder jord, funnet i lysningen, i skogen eller på jordene.

Naturlig hudpleie. Hvor skal jeg starte?

First things first: de rette produktene. Dette er det som i størst grad avgjør om hudpleien din er naturlig eller ikke. Se på ingrediensene – velg produkter uten parabener, silikoner oljefjernere og syntetiske stoffer. Alle syntetiske stoffer skader huden. De fleste irritasjonsproblemer, som akne og utslett, stammer fra bruk av feil produkter – produkter fylt med kunstige stoffer som tetter porene i huden.

Når du handler, velg naturlige hudprodukter. Med dette mener vi produkter som har minst 90% naturlige ingredienser, for eksempel planteoljer, hydrosoler, eteriske oljer, planteekstrakter og stoffer som hyaluronsyre, vitamin E, retinol og koenzym Q10 (disse eksisterer naturlig i kroppen vår).

En annen viktig ting du også må huske på er å bruke kun et essensielt antall produkter og roe ned hudpleien. Å bruke et stort antall produkter fører ikke til bedre resultater. Mange ganger gjelder regelen om at «less is more» – slik unngår du å forstyrre hudens naturlige evner. Vi må la huden vår finne igjen sin naturlige skjønnhet i stedet for å kamuflere den med masse kosmetikk.

Hudpleie er ikke nok!

Før vi i det hele tatt snakker om hudpleie – enten den er naturlig eller ikke – må vi innse at livsstilen vår har større påvirkning på hudens utseende. Hvis du spiser usunt, drikker lite vann og ikke beskytter huden mot sol og forurensning, vil ikke engang de beste hudpleieproduktene kunne hjelpe deg. Husk å ha et holistisk syn – tenk på hudpleie som noe som skjer innenfra – og gi huden din god mat og riktige suplementer.

Et par regler du bør kjenne til og følge:

  • introduser mat som er rik på EFA (omegafettsyrer) i din daglige diett
  • spis masse grønnsaker, frukt og grove kornprodukter
  • ta tilskudd av vitamin B og mineraler som sink og silikon
  • beskytt huden din mot sol ved å bruke solbeskyttelse eller naturlige oljer