Endre hudpleievanene dine for å få feilfri hud!

Ønsker du å prøve ut nye, bedre hudpleievaner? Å kvitte seg med dårlige vaner er den beste endringen du kan gjøre. Vi gjør mange feil hver dag, uten å vite om det. Å bli klar over dem er første steg mot plettfri hud. Se hva du IKKE MÅ GJØRE for å få drømmehuden i ansiktet! 

Hverdagsfeil i hudpleien 

  1. Du renser ansiktet på feil måte, eller ikke grundig nok – rensing av huden skjer ofte for fort, man hopper over massasjesteget, man gjør det så fort som mulig, fjerner kanskje bare sminke, og skyller ikke med micellært vann.
  2. Du bruker dehydrerende renseprodukter – fet hud hater disse, og det gjør sensitiv, tørr eller couperøs hud også. I stedet for geleer som tørker ut huden, velg en mild mousse som tilfører fuktighet og lindrer irritasjon i huden.
  3. Du hopper over toner – dette er et stort feilsteg, for toner er en essensiell del av hudpleien! Den balanserer pH-nivået i huden, mykgjør, fjerner smuss som er igjen etter sminkefjerning, gjør huden klar til å absorbere andre produkter og pleier den.
  4. Du bruker ikke skrubb jevnlig – dette fører til at døde celler, sebum og smuss bygger seg opp i huden, hvilket skaper et perfekt miljø for hudormer og andre typer skavanker.
  5. Du bruker ikke solkrem – UV-stråling viser seg å gjøre skade på huden hele året. Strålene når huden også gjennom vinduer og klær. Huden i ansiktet trenger spesiell behandling – spesielt hvis du bruker retinol.
  6. Du bruker samme hudpleieprodukter hele året – hver årstid følger sine egne regler, og av den grunn trenger huden pleie som er tilpasset de ulike utfordringene som følger med forskjellige årstider. Slik tilfredsstiller du alltid hudens behov og passer på at den er godt beskyttet.
  7. Du leser ikke INCI-oversikten for produkter – å gå gjennom listen over ingredienser er en av de beste trendene for hudpleie du kan følge. Å vite hva ingrediensene i en krem eller et annet produkt er, gjør at du kan velge de beste, tryggeste kosmetiske produktene med høyt innhold av naturlige stoffer. Ved å lese INCI-oversikten kan du unngå PEG, mikroplast, silion og alkohol.
  8. Du følger ikke riktig rekkefølge for påføring av produkter – ved å gjøre dette minsker du effekten av kosmetikken, og i stedet for å gjøre huden bedre, kan du faktisk gjøre den verre.
  9. Du vasker ikke hendene før du renser huden eller påfører produkter – dette er en veldig vanlig feil. Slik overfører du bakterier til ansiktet som kan føre til alvorlige infeksjoner.
  10. Du bruker samme håndkle til å tørke hender og ansikt – dette har samme effekt som skitne hender. Bakterier kan utvikle seg på et håndkle på grunn av det fuktige miljøet. Av denne grunnen er det best å bruke papirhåndklær til å tørke ansiktet.

Dette er listen over de vanligste hudpleiefeilene. Pass på at du unngår dem! Endre vanene dine, så vil du snart se store forbedringer i hudens utseende og tilstand. Ha en fin … hud!