Ansiktsserum med retinol: Hvordan velge og hvordan bruke det riktig?

Vitamin A er en av de mest effektive stoffene man bruker i kosmetologi. Dette er åpenbart grunnen til at vi så gjerne strekker ut hendene mot ansiktsserum med retional – fordi slike hudpleieprodukter gir grundig pleie, forynger huden, reduserer rynker og lysner mørke flekker. Vet du hvorfor det å tilføre retinol til din daglige skjønnhetsrutine vil gi deg mange fordeler? Vet du hvilket ansiktsserum med retinol som vil gi deg den beste effekten? 

Det er ikke lenge siden tittelen som beste antialdringssubstans tilhørte et annet vitamin – E. Nå til dags er det imidlertid bevist at vitamin A, også kjent som retinol, er det sterkeste foryngende stoffet brukt i kosmetikk. Dette er grunnen til at vi ser et økende antall produkter med dette stoffet som aktiv ingrediens. Åpenbart er den mest populære typen ansiktsserum med retinol – høykosentrert produkt med sterk effekt.

Hva trenger du å vite om retinol? Hva må du vite om ansiktsserum med retinol? Fortsett å lese for å se om du er kjent med fordelene av retinol og for å lære å bruke det riktig i din daglige skjønnhetsrutine. 

Ansiktsserum med retinol

Dette er et av de mest populære ansiktsserumene mot aldring. Visstnok er dette det vanligste valget for kvinner som har oppdaget de første tegnene på at huden har blitt eldre og mindre motstandsdyktig. Naturlig nok er ikke dette den eneste situasjonen hvor ansiktsserum med retinol er nyttig, siden stoffet også kan påvirke akne og misfarging av huden. Vitamin A kan faktisk hjelpe i alle tilfeller hvor huden viser skavanker – spesielt dersom det blir påført i form av et høykonsentrert serum som fungerer bedre enn face lift-krem. Før du bestemmer deg for om du skal behandle huden med et ansiktsserum med retinol, anbefaler vi at du ser nærmere på hva dette stoffer egentlig er. 

Retinol: Egenskaper og bruk i kosmetologi 

Den store populariteten til retinol bør ikke være overraskende for noen. Dette er tross alt et vitamin som er ansvarlig for å oppfylle flere viktige oppgaver for å holde kroppen vår i god form – det forbedrer kroppens motstandsdyktighet mot infeksjoner og støtter fornyelse av stamceller. Mest kjent er det likevel for sine hudforbedrende egenskaper. 

Hvordan påvirker vitamin A huden? Stoffet spiller en aktiv del i proteinsyntesen, det øker forbrenningen og celledelingen. Med andre ord er vitamin aktiv i prosesser som er viktige for å opprettholde sunn og ungdommelig utseende hud. Når den blir brukt jevnlig i hudpleie (vanligvis på ansiktshud) har retinol flere fordeler fordi den: fjerner døde hudceller, akselererer regenereringsprosessen og stimulerer syntese av kollagen og keratin. Resultatet er at huden får igjen sin naturlige motstandsdyktighet og mykhet; forbedringen i huden er merkbar etter kort tids bruk av ansiktsserum med retinol.

Det beste ansiktsserumet med retinol

Nanoil - Ansiktsserum med retinol

Når det kommer til ansiktsserum med retinol er det anbefalt å bruke godt testede produkter med bevist effekt – som for eksempel Nanoil ansiktsserum med retinol. Dette er uten tvil det fineste ansiktsserumet med retinol; en foryngende eliksir som lar huden få igjen sin ungdommelige motstandsdyktighet og glød. Serumet tilbyr 100% vitamin A og en ekstra potent antioksidant (rotekstrakt fra Boerhavia Diffusa). I tillegg er serumet ikke fettete, blir raskt absorbert av huden, og er effektivt fra første applikasjon. Hva er fordelene med å bruke Nanoil ansiktsserum med retinol?

  • Lysner mørke flekker og gjør huden glødende
  • Forbedrer motstandsdyktigheten, har en ansiktsløftende effekt og gjør huden fyldig
  • Hjelper naturlige eksfolieringsprosesser i huden
  • Reduserer rynker
  • Hjelper med å kurere akne
Mer informasjon

Ting å huske på når du bruker retinol 

Når det blir tilført i et ansiktsserum av høy kvalitet, er retinol helt trygt å bruke og ikke skadelig for huden. Man må likevel huske på at dette er en veldig kraftig substans som kan irritere huden – åpenbart er ikke dette vanlig, men det kan skje. Når er det sannsynlig at retinol har en slik negativ effekt? Om du for eksempel bruker for mye eller ikke følger opp med solbeskyttelse når du føler ubehag. Av den grunn er det anbefalt å bruke retinol før man tar på solkrem. Det er også en god idé å innføre retinol i kveldsskjønnhetsrutinen og utsette huden for intens behandling mens du sover.

Hvordan påføre retinol på ansiktet?

Hvis du ønsker å ta godt vare på huden din og få ansiktet til å se yngre ut med retinol, er det ikke noen god idé å kjøpe et hvilket som helst produkt med vitamin A. Som nevnt tidligere er retinol er ganske sterkt stoff som huden må vende seg til gradvis. Av den grunn bør du starte med å behandle huden med en lavere konsentrasjon av retinol. En god idé er å gradvis innføre retinol i din daglige hudpleie. For eksempel er det anbefalt å starte med 0,2% og gradvis øke konsentrasjonen til 1% og kanskje også 2%. 

Naturligvis spiller det også en rolle hvor ofte man påfører retinol og hvor lenge behandlingen varer. Til å begynne med bør du bruke retinol sjeldnere, for eksempel en gang i uken, og så gjør du gradvis stoffet til en del av din dalige rutine. Husk også at vitamin A er holdbar i omtrent seks måneder, så det er lurt å bruke den opp før den går ut på dato.