5 livsviktige ingredienser alle hudtyper trenger

Vi kvinner ønsker å føle oss vakre, og det er dette den daglige hudpleien, sminken og innsatsen er til for. Heldigvis finnes det 5 enkle ingredienser som huden virkelig trenger som nøkkel til garantert suksess. Vet du hva du bør tilføre i den daglige hudpleien for å holde huden sunn og pen?

Naturen ga oss svaret på dette spørsmålet for lenge siden. Huden trenger ikke konserveringsmidler, silikoner, dehydrerende vaskemidler eller avanserte antialdrende sammensetninger. Tro det eller ei, alle typer hud trenger bare fem ingredienser for å opprettholde god helse og naturlig skjønnhet. Hvilke er disse? Jeg er sikker på at du kjenner godt til dem!

FEM INGREDIENSER HUDEN DIN VIRKELIG TRENGER (OG DE HOLDER LENGE)

Hyalunronsyre: Fuktighetsgivere

Hyaluronsyre er den sterkeste og vanligste fuktighetsgivende ingrediensen som finnes i kosmetiske produkter. Dette er en bra ting, fordi dette stoffet er naturlig for kroppene våre. Selvfølgelig finnes det ulike typer hyaluronsyre, men alle har samme effekt. De:

  • tilfører vann på innsiden av huden
  • omslutter vannet i huden så det holder seg der lengre.
  • forbedrer hudens elastisitet og fasthet.
  • lindrer irritert hud.
  • gir naturlig glød.

Antioksidanter: Bremser aldringsprosessen

Antioksidanter er også kritisk viktige for huden. Disse ingrediensene er ment å motvirke frie radikaler som trigger oksidativt stress, da disse fører til raskere aldringsprosess. Om du ønsker å motvirke rynker må du beskytte huden mot frie radikaler, og antioksidanter er skapt for dette formålet. De mest populære typene er :

  • flavonoider, som finnes i større mengder blant annet i grønn te.
  • vitamin E, altså ungdomsvitaminet.
  • betakaroten som omgjøres til vitamin A i kroppen.
  • Alfa liposyre (ALA) og andre syrer.

Vitamin C: oppfrisker og gir fornyet glød

Vitamin C er også en kraftfull antioksidant, men den fortjener en egen paragraf på grunn av de ekstra fantastiske egenskapene den har. Huden like askorbinsyre fordi den har kraftig antialdringseffekt. Ikke bare slår den effektivt tilbake i kampen mot frie radikaler, den lysner også opp hyperpigmenteringsflekker, jevner ut hudtonen og gjenoppretter sunn glød. det er derfor produkter med vitamin C er så bra å bruke i det daglige.

Merk!

Ved å bruke et serum beriket med vitamin C utnytter du det høyeste potensialet i vitaminet, fordi den konsenterte serumsammensetningen lett trenger dypt inn i hudlagene dine.

Fettsyrer: opprettholder fuktighet

Umettede fettsyrer – av typen omega – er seriøst blant stoffene som kommer lengst foran på listen over ingredienser som er livsviktige for sunn hud. Hvor finner du dem og hva gjør dem så viktige? Å bruke naturlige oljer er den enkleste måten å absorbere dem på, som er grunnen til at de er så populære. Rene oljer er verdt å velge fordi fettsyrene inneholder rikelig med lipider, som er kritiske for å opprettholde hudens hydro-lipidlag. Dette er den naturlige barrieren som beskytter huden mot fuktighetstap. Om du ikke vil ha tørr eller irritert hud, trenger du fettsyrer – og disse får du gjennom oljer.

Kollagen: garanterer fast hud

Hva trenger huden ellers? Kollagen, eller kollagen og elastin for å være mer presis – to proteiner som gir huden motstandsdyktighet, fasthet og mykhet. De er bestandelene i hudens «skjellett». Dessverre synker kollagennivåene i kroppen vår når vi eldres, så om vi ikke tilfører disse med hudpleieprodukter, blir huden rask slapp og rynkete.