Arganolje i hudpleie: Grunner til at du bør bruke det

Kun én dråpe arganolje kan gi deg mer effekt enn de fleste ansiktskremer. Dette helt naturlige kosmetiske produkter passer for alle, også akneutsatte og sensitive hudtyper. Oljen gir beskyttelse mot solen og skjermer huden mot frie radikaler. I tillegg kan denne genuine marokkanske oljen vedlikeholde fuktighet, regenere huden og gjøre den vakrere. Oppdag alle fordelene  med arganolje i hudpleie!

Arganolje kom til oss fra Marokko, hvor treslaget argania (Argania Spinosa) har vokst i århundrer. Frøene deres er kjent for å være en rik kilde til olje. Fordi prosessen med å hente ut oljen fra frøene er dyr og tidkrevende, har dette naturlige fått to kallenavn: verdens dyreste olje og flytende gull fra Marokko. 

Om du prøver å bruke arganolje i skjønnhetsrutinen din bare én eneste gang, vil du definitivt sette pris på innsatsen som er lagt ned i høstingen av oljen. Hver dråpe av denne gylne oljen inneholder næringsstoffer som huden trenger for å forbli vakker og ungdommelig. Kjenner du alle hemmelighetene som ligger skjult i arganfrøene?

Skjønnhetsfremmende egenskaper i arganolje

Å beskrive arganolje som flytende gull refererer ikke bare til kostnaden, men også til de verdifulle egenskapene til å forbedre utseendet. Det er bevist at araganolje har ekstraordinære medisinske egenskaper og egenskaper som forbedrer huden, hovedsaklig takket være den ideelle balasen av fettsyrer: omega 3, omega 6 og omega 9. I tillegg inneholder hver dråpe en imponerende mengde EFA, vitamin E, plantesteroler, sponiner og squalen. Dette er en unik kombinasjon av essensielle næringsstoffer huden vår trenger – og du finner ikke disse i noen annen naturlig olje. 

Å introdusere arganolje i skjønnhetsrutinen din er en god idé ikke bare fordi oljen inneholder næringsstoffene nevnt over, men fordi arganoljen bruker disse stoffene til å nøytralisere frie radikaler, forbedre regenerasjon og beskytte huden. I tillegg er arganolje en emollient, som betyr at den ikke bare motvirker tap av fuktighet, men også er en kraftig antioksidant og et svært effektivt naturlig hudpleieprodukt.

Arganolje i hudpleie for ansiktet

Er det verdt det å bruke arganolje for å forbedre huden i ansiktet?Undersøkelser viser at arganolje ofte gir bedre resultater enn vanlige produkter fra apoteket. Ikke bare er arganolje skånsom mot huden; den er også effektiv når det kommer til å skape de ønskede resultatene. Akkurat dette er grunnen til at mange kvinner bruker arganolje for å forbedre huden i ansiktet og anser dette som en erstatning for andre produkter de har brukt tidligere. 

Det er mange måter å bruke ren arganolje på. For eksempel kan du bruke det som:

 • erstatning for ansiktskrem
 • glattgjørende sminkebase
 • sminkefjerner
 • ingrediens i oljerensemetoden (OCM)
 • basingrediens i hjemmelaget ansiktsmaske
 • baseingrediens i hjemmelaget ansiktsskrubb

Hvilken arganolje er den fineste?

Arganolje Nanoil

Den beste effekten får du av kaldpreset, uraffinert og 100% økologisk arganolje, slik som Nanoil Arganolje. Dette er et helt naturlig kosmetisk produkt som enkelt kan inkluderes i daglig pleie av hud, kropp, hår og negler. dette produkter inneholder kun ren arganolje (INCI Argania Spinosa Kernel Oil), det er ikke fett og egner seg godt for alle hudtyper. Hvordan fungerer naturlig arganolje fra Nanoil? Hva er fordelene?

 • Øker fuktighetsnivået i huden
 • Beskytter mot fotoaldring
 • Forbedrer hudens motstandsdyktighet og reduserer fine linjer
 • Fukter, revitaliserer og lyser opp huden
 • Minimerer negative konsekvenser av soling
 • Gjør huden ren ved å fjerne smuss
 • Regenererer håret og forbedrer hårveksten
 • Styrker øyevipper, øyebryn og negler
Mer informasjon

Arganolje vs. ansiktsserum

Egenskapene og fordelene ved arganolje i hudpleie for ansiktet (og mer) er virkelig imponerende. Når man bruker det ofte, vil arganolje ha en positiv effekt på huden, og kan gjenopplive den betraktelig. Alt dette gjør at vi liker arganolje og anser det for å være en intensiv hudbehandling. Noen sammenligner effektene med ansiktsserum: konsentrert, intensivt og trenger dypt ned i huden. 

Kan du erstatte et serum med arganolje?

Det er ingen annen naturlig olje som inneholder så mange næringsstoffer i hver enkelt dråpe, hvilket betyr at det er verdt det å påføre arganolje sammen med et ansiktsserum – slik gir du huden din en dobbel porsjon effektiv pleie. Hvordan? Serum påført på ansiktet trekker ned i de dypeste lagene og virker fra innsiden. Serum øker celleregenereringen, gjenoppliver og forskjønner. Arganolje påført noen minutter etter ansiktsserum skaper et tynt, gjennomsiktig lag som hindrer næringsstoffene fra serumet i å unnslippe. Fuktighetsnivåene i huden blir holdt høye lenger.