5 morsomme fakta som vil hjelpe deg å forbedre huden i ansiktet ditt

Alle hudtyper må behandles litt forskjellig. Det finnes enkelte teknikker som kun passer en spesiell hudtype, mens andre kan gjøre forbedringer for alle. Vil du har feilfri og silkemyk hud? Les disse 5 morofaktaene for å finne ut hva huden din kan ha behov for og hvordan du kan oppfylle disse behovene effektivt.

Hemmeligheten bak vakker ansiktshud er enkel: du må behandle den med produkter som tilfører den alt den trenger. Selv om alle hudtyper mangler ulike deler næringsstoffer, finnes det en spesifikk væske som alltid bør tilføres kroppene våre – og det er vann. Visste du at det finnes noen universale tips som kan gi deg pen hud uansett hvor gammel du er? Fortsett å lese for å finne ut om du vet om dem. Takket være denne artikkelen vil du også få vite mer om hvordan du forbedrer huden din på enkelt vis. Om et øyeblikk skal du få lære hva huden trenger, og denne kunnskapen vil sikkert hjelpe deg å kutte ut dårlige hudvaner om du har dem.

Hvordan tar man vare på huden sin fra hjemmet?

Tror du at du vet om alle hudbehandlingene til hjemmebruk som kan forbedre hudens utseende? Er du klar over alle triksene som gjør at huden din er sitt beste jeg? Fortsett å lese for å finne ut mer.

1. UV beskyttelse bør brukes hele året

Dette er et av de vanligste feilene vi gjør med hudpleien vår. Mangel på solbeskyttelse og for sjeldent bruk av solkrem påvirker huden vår negativt. Man bør vite at huden må beskyttes hele tiden for å unngå de kjipe virkningene solstråling har på huden. Som nylig forskning har bevist kan UVA og UVB stråling trenge gjennom både skyer, klær og glass. Uansett om du sitter i skyggen på en vinterdag, utsetter du konstant huden din for skadelig sollys. Den eneste barrieren solstrålene ikke når gjennom er et lag solkrem eller naturlig skjønnhetsolje (velg den som gir høyest SPF).

DETTE ER VIKTIG!

Solen får huden til å eldes raskere og kan også føre til alvorlige hudrelaterte problemer. Fordi melaninet absorberer UV-strålingen, kan brunfargen regnes som et naturlig skjold. Husk uansett at du alltid bør bruke solfaktor uansett om du soler deg, har fått brunfarge allerede eller om du er ute på tur.

2. Alle hudtyper, til og med fet hud trenger fuktighet

Alle hudtyper trenger å fornyes med vann regelmessig. På tross av at vi konstant blir minnet på dette av dermatologene våre, glemmer vi det ofte og begynner å bruke dehydrerende stoffer for å hanskes med fet hud. Derimot trenger til og med hud som produserer for mye olje mer fuktighet gjennom vann. Du bør ikke forvente at oljeproduksjonen forbedrer seg med mindre du lar huden trekke til seg fuktighet. 

DETTE ER VIKTIG!

å tilføre fukt er et av grunnprinsippene innen hudpleie. Bare se på hvordan ansikter med fet hud reagerer når de mangler fuktighet – de begynner å overprodusere olje for å kompensere for vanntapet.

3. Sminkefjerning og ansiktsrens er to helt avgjørende steg innen hudpleie

Går du til sengs med sminken på? Du bør vite at skitt, giftstoffer og kosmetikkrester kan påvirke ansiktshuden og forårsake utrolig mye skade – dette er faktisk den enkleste måten man ender opp med tette porer og overproduksjon av olje på. Når du ikke fjerner sminken skikkelig og er for kjapp, sørger du ikke for at huden er helt ren, og dette gjør det vanskelig for å huden å fungere som den skal. Konsekvensene er ganske kjipe: akne, hudormer og til og med infeksjoner i alvorlige tilfeller.

DETTE ER VIKTIG!

Daglig ansiktsrens og sminkefjerning er utrolig viktig når det kommer til effektiv hudpleie. Faktisk er disse to elementene like viktige som fuktgjøring og solbeskyttelse. Jo renere huden er, jo flere næringsstoffer klarer den å absorbere.

4. Ingen hudtyper bør dehydreres, uansett hvor kviseutsatt den er.

Enda et poeng som bør påpekes er at huden aldri bør utsettes for dehyrering, uansett om den glinser ukontrollert eller om den er full av kviser. Å tørke ut kvisene får dem ikke til å forsvinne noe raskere. Faktisk er dette den mest skadelige måten å hanskes med akne på, da kvisene kommer av bakterier. Når du prøver å tørke ut huden din begynner den å produsere mer olje. I tillegg forstyrrer du den naturlige beskyttelsesbarrieren i huden så den ikke klarer å motstå bakterier som gir deg de kjipe kviseutslettene. Derfor er det åpenbart at en slik framgangsmåte gjør huden verre.

DETTE ER VIKTIG!

Hud som tilføres rikelig fukt utfører selvgjenopprettende prosesser mye mer effektivt, og klarer derfor også å fjerne kvisene raskere. Helt til slutt kan det å prøve å tørke ut huden føre til arr og flekker i huden.

5. Naturlige oljer er skånsomme for alle hudtyper

Når du klarer å gjenopplive huden din med vann, bør du også gjøre noe for å opprettholde riktige fuktnivåer i den. Dette kan oppnås ved å behandle huden med stoffer som skaper et omhyllende lag for å motvirke vanntap. Kanskje du har hørt om dette før, da naturlige oljer er noe av det beste blant naturlige skjønnhetsprodukter du kan bruke til behandling av alle hudtyper. Er du likevel redd for at den oljete huden din ikke vil tåle enda en dose olje? Bare hør, oljer er mykgjørende midler som tilfører ulike omegafettsyrer og som også er forskjellige i oppbygning. Dette betyr at de passer for alle hudtyper. I tillegg er det flere naturlige oljer som er laget for å behandle og pleie oljete, fet hud, som for eksempel tamanu, hemp og arganoljer.

DETTE ER VIKTIG!

Naturlige skjønnhetsoljer kan gjenoppbygge den naturlig vann-og-fettsyrebarrieren i huden. Dette gjør huden sterkere og beskytter den fra å miste for mye vann. Dette kan ikke motsies, alle hudtyper trenger naturlige oljer. Bare prøv å match oljen med din spesifikke hudtype.