De 3 beste metodene mot tørre hudflekker – skrubb, serum og olje

Tørre hudflekker er et skikkelig mareritt for mange kvinner som elsker å bruke sminke i det daglige. Foundationen kan få alle skavanker og mindre tørre områder til å se mer synlige ut. Kan vi gjøre noe med det? Møt de 3 beste metodene for tørre hudflekker.

For det meste er dette et utseendemessig problem. Derimot er det mer som ligger bak, fordi tørr hud er et signal fra organismen din om at den mangler noe: vann, næring, styrke. Du bør ta en nærmere titt på dette.

Tørre hudflekker i ansiktet. Hvor kommer de fra?

Noen ganger kan de være symptomer på sykdom som eksem, psoriasis og Atopisk Dermatitt. Uansett bør du ikke få panikk, for i de fleste tilfeller er årsaken enkel, og den er dehydrering. Når du ikke gir nok fuktighet til organismen og kostholdet ditt inneholder for få umettede fettsyrer, kan tørre hudflekker oppstå. De kan oppstå hvor som helst på ansiktet fordi det er der huden er tynnest og raskest blir vannfattig.

Årsakene til tørre hudflekker kan være flerfoldige. Du bør huske at de vanligste årsakene er:

  • Dehydrering
  • Mangel på fuktighetstilførsel i skjønnhetsrutinen din,
  • Arbeid i luftede rom,
  • Bruk av uttørkende kosmetikk,
  • mangel på beskyttelse mot atmosfæriske faktorer.

Hvordan kvitter man seg med tørre hudflekker i ansiktet?

Det viktigste er selvsagt å gi nok fuktighet til huden fra innsiden, og å sørge for at du får de riktige næringsstoffene fra kostholdet ditt. Det vi spiser har en betydelig påvirkning på ansiktshuden vår. Det beste for tørre hudflekker er om man drikker 8 glass vann om dagen og introduserer produkter som inneholder mye omegafettsyrer. Slike produkter kan være naturlige oljer, avokado, fet fisk, nøtter og frø. Selvfølgelig må du ikke glemme at kostholdet ditt bør være balansert fordi dette alltid er best for huden, håret og neglene dine.

En annen viktig faktor er riktig skjønnhetpleie med fokus på å tilføre fuktighet og beskyttelse. Dette bør gå hånd i hånd med et sunt kosthold, men skal ikke erstatte det, fordi samtidige prosesser både på innside og utside er den beste framgangsmåten. Hva vil hjelpe deg mest i kampen mot tørre hudflekker?

De tre beste metodene for tørre hudflekker

Når det kommer til skjønnhetsrutinen trenger du en fleksibel og mangfoldig framgangsmåte hvor du skrubber vekk døde hudceller, tilfører dyptgående fuktighet og beskytter huden mot skadelige faktorer.

Om du har tørre hudflekker, bør du bruke disse tre produktene.

  1. Skrubb – den kan være enten mekanisk (med bittesmå skrubbende partikler) eller enzymatisk (syrebaserte), men det viktigste er å bruke den regelmessig, altså hver 2-3 dag. Dette hjelper deg å kvitte deg med tørre hudflekker, jevner ut huden og stimulerer fornyelse.
  2. Serum – de beste er typer som inneholder hyaluronsyre for å oppnå intens fuktighetsgivende effekt fra innsiden. Et konsentrert produkt som dette bør påføres minst en gang om dagen, for eksempel etter rengjøring av huden om kvelden.
  3. Olje – det tredje steget i skjønnhetsrutinen for hud som har tendens til å bli tørr bør være bruk av naturlige oljer (argan, makadamia, jojoba). Når de påføres etter at serumet er absorbert, vil de skape et beskyttende lag rundt ansiktet som motvirker vanntap.