Guide til ansiktsrenserutine i flere steg

Den fineste rutinen for rensing av huden i ansiktet – slik gjør du det, steg for steg!

Vet du hvordan du skal rengjøre huden i ansiktet ditt? I de fleste tilfeller svarer vi ja på dette spørsmålet, ikke sant. Likevel viser det seg at dette ikke stemmer. Å fjerne sminke er bare halve delen av jobben med å rengjøre huden, fordi, i tillegg til farget kosmetikk, er det også hundrevis av andre typer smuss som samler seg på ansiktet i løpet av en dag. I tillegg har de fleste av oss også noen dårlige hudpleievaner som – og dette gjør saken verre – vi er helt uvitende om. Ta micellærkrem, for eksempel; mange kvinner tar den ikke av ansiktet sitt. I stedet følger de opp med en vanlig ansiktskrem og påfører denne oppå det tynne laget micellærkremen lager. Når dette er sagt, er det en god idé å prøve en ansiktsrenserutine i flere steg – dette er et enkelt skjønnhetsrituale som vil hjelpe deg og ansiktet ditt med å føle dere bra! 

Smog, eksos, giftstoffer, stress og til og med noen medisiner – alle disse er faktorer som kan ha en negativ innvirkning på vårt vakre utseende. Av den grunn er det viktigste steget i en daglig skjønnhetsrutine å fjerne slike urenheter. Om du ikke renser ansitket jevnlig, vil selv den beste ansiktskrem ikke ha mulighet til å trenge ned i de dypere lagene av huden for å nære og fukte den slik de skal. 

Hvorfor er grundig rens av ansiktet så viktig?

  • Du forbedrer hudens absorbsjonsevne og, takket være massasjen du gir underveis, stimulerer du huden til å jobbe raskere, som betyr at den blir regenerert raskere.
  • Fordi rens av huden bidrar til å fjerne kosmetikk, sebum, støv og døde hudceller, hjelper du huden med å fungere ordentlig.
  • Du motarbeider hudormer, akne og andre hudproblemer. 

Se selv hvor enkelt vår ansiktsrenserutine i flere steg er. Du kan enkelt og greit gjøre alt sammen hjemme i ditt eget hus, helt på egenhånd. Introduser denne renserutinen i flere steg i din daglige skjønnhetsrutine og se hvordan huden din blir renere, sunnere og yngre. 

Hvordan rense ansiktshuden hjemme?

Denne prosedyren er rask og enkel. Lær fire steg som fører til perfekt, ren hud. 

1. NATURLIG OLJE til OCM

Sminkeprodukter, urenheter, vannfast sminke? Alt dette kan naturlig olje håndtere. Dette naturlige stoffet har ingen problemer med å fjerne de aller fleste skjønnhetsprodukter, inkludert de som er vannfaste. Ta en liten dose naturlig olje på fingertuppene og spre den utover huden med sirkulære bevegelser. Fjern deretter oljen fra ansiktet med en varm, lys klut. Tørk av ansiktet med kluten og dypp den i vann for å rengjøre den igjen. Fortsett å tørke av ansiktet og rense kluten til det ikke er noe mer smuss på kluten når du tørker ansiktet. 

Naturlige oljer brukt i OCM (oil cleansing method) håndteres godt av huden fordi de ikke forstyrrer det naturlige lipidlaget. En annen positiv side ved denne metoden er at naturlige oljer passer alle hudtyper. Trikset er å finne riktig oljeblanding til din hudtype, hvilket er spesifikt knyttet til de unike fettsyrene de ulike oljene tilbyr.

De beste oljene å bruke til OCM:

  • de beste naturlige oljene for fet hud: jojobaolje, hampolje, valnøttolje, tamanuolje
  • de beste naturlige oljene for normal hud: avokadoolje, granatepleolje, arganolje
  • de beste naturlige oljene for moden hud: mandelolje, stjerneblomstolje, roseolje, arganolje
  • de beste naturlige oljene for tørr hud: bomullsfrøolje, grapefruktfrøolje, hveteskuddolje

2. MICELLÆR KREM

Dette steget kan du hoppe over hvis du renser ansiktet veldig grundig med olje. Likevel liker mange å bruke kraften av micellær krem for å fjerne den siste smussen fra ansiktet. Micellær krem er også god på å tiltrekke seg det smusset som oljen ikke er så god på å fjerne.

Dette bør du vite!

Miceller er mikroskopiske sfærer som kan tiltrekke seg alt som ligger på ansiktshuden din. Med andre ord gjør miceller huden din ren og frisk i lang tid. Miceller er også eksepsjonelt skånsomme, så de er perfekte selv for tørr og følsom hud.

3. ANSIKTSVASK I FORM AV GEL ELLER RENSENDE MOUSSE

For mange er en gel cleanser det eneste produktet de bruker til å vaske ansiktet. Selv om en gel cleanser er god til å rense huden for urenheter, passer de ikke til å fjerne sminke med. LIkevel er de ansett som et godt produkt for å fjerne det staeste av smuss på huden. Et alternativ som er mer skånsomt, men like effektivt, er en rensende mousse. En slik mousse er gjerne beriket med en stor porsjon næringsstoffer og fuktighetsgivende ingredienser, hvilket gjør at rensende mousse er perfekt for sensitiv og couperøs hud. 

Det er verdt å huske på at å påføre en en gelprodukt kan gjøre at huden føles stram, tørr og irritert ut. Hvorfor er det slik? Årsaken er at de fleste ansiktsrenser med gelkonsistens er laget av sterke rengjøringsmidler som ikke alltid egner seg for hudens pH-balanse. Dette er grunnen til at dette produktetkommer sent i rutinen for ansiktsrens.

4. ANSIKTSTONER

Toner blir ofte glemt, til tross for at dette er en essensiell komponent i hudpleie. I tillegg til å gjenopprette hudens pH-balanse og gjøre huden avslappet, vil toner også kunne fjerne resterende smuss på huden. Dette er det aller siste steget man må ta for å få perfekt renset hus. Man kan si at toner det som setter prikken over i-en i en ansiktsrens i flere steg. Dette hudpleieproduktet tilbyr deg utvilsomt mange fordeler, og gjør huden klar for serumet eller kremen du ønsker å påføre.

Sist, men ikke minst: Det er anbefalt å utføre ansiktsrens i flere steg før leggetid. Dette gjør at huden er bedre stilt til å gjennomføre sin selvregenererende prosess på en enkel og uforstyrret måte hele natten.