Sminkefjerning steg for steg. Hvordan gjør man det riktig?

Sminkefjerning. Høres ut som en enkel oppgave som likevel forårsaker ganske mye trøbbel. Hvordan fjerner man mascaraen uten å knekke av vippene? Hvordan rengjør man huden uten å irritere den? Du trenger ikke lure lenger. Sjekk nedenfor for å finne ut hvordan du utfører sminkefjerningsprosessen riktig, steg for steg.

Hvorfor er sminkefjerning så viktig? Du bør aldri hoppe over det (om du ikke vil gjøre det skikkelig) fordi:

  • det sørger for at hudormer og tette porer ikke oppstår,
  • det gjenoppretter syre-base balansen i huden,
  • det gjør det lettere for huden og øyevippene å gjenoppbygges over natten,
  • det reduserer risikoen for irritasjon og roer ned huden,
  • det fjerner alle giftstoffene som samler seg opp i huden i løpet av dagen.

Hva trenger man for å fjerne sminke?

Kosmetikk som brukes for å fjerne sminke finnes det massevis av, micellærvæske, bi-faser, alkoholbasert, kremer eller oljer. Hvordan velger du et produkt som gjør huden din ren, forfrisket og uten irritasjoner? Mye avhenger av hudtypen – jo tørrere og mer sensitiv huden er, jo mer skånsom må sminkefjerneren være.

Den mest populære typen er micellærvæske som baseres på miceller og partikler som fanger opp skitten og fjerner den fra huden uten at du trenger å skrubbe den inn. Et annet bra valg er naturlige oljer til sminkefjerning som også kan gjelpe deg å bli kvitt vannfast kosmetikk uten at huden blir tørr, så du får næringen du trenger. Folk med sensitive hudtyper bør bruke rensemelk med skånsom sammensetning som fjerner huden og etterlater den fuktig og myk.

Hvodan fjerner man sminken sin steg for steg?

Å vite hvordan man utfører prosessen er like viktig som valg av riktig produkt. Statistikken er nådeløs og forteller at over halvparten av kvinner som fjerner sminken sin gjør det feil. Det er et gigantisk problem, for feil eller upresis sminkefjerning fører lett til hudirritasjoner som akne. Derfor er det viktig å vite hvordan man utfører sminkefjerningen på riktig måte.

Steg 1. Begynnende ansiktsrens

Før du begynner med sminkefjerningen er det viktig å rense huden. Du kan bruke en gele til ansiktsvask eller bruke en såkalte ORM (Oljerensende Metode ved bruk av ricinusolje og andre valgfrie oljer som for eksempel argan-, druefrø- eller jojobaolje). Dette steget lar deg mykgjøre og gjøre huden våt så sminkefjerningen blir enklere.

Steg 2. Skånsom og presis øyesminkefjerning

Du bør være mest oppmerksom på øynene fordi det vanligvis er der de fleste lagene med sminke sitter. Øyesminkefjerning kan utføres med oljer, micellærvæske eller rensemelk – uansett hva du velger må du være forsiktig, som betyr at du ikke skal gni. Ta litt produkt på en bomullspad og trykk den mot øyet i et par sekunder, så kan du forsiktig fjerne øyesminken ved å bevege bomullspaden i retning mot de ytre hjørnene av øyet. Gjenta et par ganger med rene bomullspads (da vet du at øyet er helt rent).

Steg 3. Leppesminkefjerning

Om du bruker leppestift bør du bruke litt tid på å fjerne dette også. Bruk en bomullspad og et valgfritt sminkefjerningsprodukt for å fjerne leppestiften ved å bruke samme metode som på øynene.

Steg 4. Fjerning av ansiktssminke

Det er på tide å fjerne ansiktssminken, eller vaske igjen, men med mer presisjon denne gangen. I dette tilfellet er det verdt det å bruke en gel eller skum som ansiktsvask fordi det fjerner alt som er igjen på huden med høy presisjon. Mens du holder på bør du massere ansiktet forsiktig for å hjelpe rengjøringsprosessen enda mer, og for å forberede huden til neste steg. En gang i uken kan du erstatte ansiktsvasken med en skrubb for å fjerne døde hudceller og rengjøre ansiktet enda mer presist.

Steg 5. Toner

Det siste steget er toner. Dette steget blir ofte glemt, men det er utrolig viktig fordi det gjenoppretter riktige pH verdier i huden. Toneren er beroligende og motvirker irritasjoner, samtidig som at den regulerer prosessene i huden. Den fjerner også alt som er igjen av usynlige giftstoffer.