Retusjert hud – 7 steg til feilfritt utseende!

Når du ser på modeller på forsiden av magasiner, vet du antagelig at deres feilfrie, superglatte hud skyldes en god grafisk designer. Likevel ønsker du at huden din så like fantastisk ut. Tro det eller ei: det er mulig! Se syv steg til å få hud som ser retursjert ut!

Hudormer, akne, mørke flekker – det er ikke det naturen planla for huden vår. I en perfekt verden – fri for kjemikalier, giftstoffer og stress – ville vi sett mye bedre ut, uten skjønnhetssalongene. Dessverre må vi legge en del innsats i at huden skal se retusjert ut. Heldigvis er det mulig å få denne looken og – i motsetning til hva mange tror – er det ikke vanskelig. Fortsett å lese for å lære hvordan du bruker ingredienser i hjemmet til å få hud som ser retusjert ut. 

Retusjert hud. Hvordan er det?

La oss starte med å klargjøre hva retusjert hud egentlig betyr. Vi vet alle at arbeidet til en grafisk designer kan gi et dårlig resultat, og at vi ikke ønsker et unaturlig utseende. Vi ønsker å se både slående og naturlige ut – det er det vi sikter etter: feilfri, myk hud. Veien som fører dit er ikke enkel – den krever at du er villig til å ofre noe – men du bør starte reisen allerede nå. I virkeligheten får man ikke retusjert hud med ett klikk – det krever engasjement og faste rutiner.

7 steg til retusjert hud!

1) Sunn diett gir et godt grunnlag 

Det er umulig å se bra ut hvis kroppen mangler viktige stoffer. En balansert, sunn diette som er rik på følgende ingredienser er essensiell når du skal forbedre utseendet.

  • essensielle fettsyrer (omegafettsyrer)
  • vitaminer (A, B, C, D, E, K)
  • mineralsalter (sink, silikon, kalsium, kalium, jern, jod)

2) Dobbel hydrering

Hydrering er et annet essensielt element. Dobbel hydrering betyr at du bruker dagkrem/nattkrem i tillegg til at du hydrerer huden innenfra hver dag. Å drikke minst 1,5 liter vann hver dag forbedrer utseendet på huden betraktelig!

3) Oljer til ansiktspleie

Oljer har også en viktig plass i daglig hudpleie. Hvorfor bør du bruke dem? Fordi oljer er naturlig mykgjørende – de motvirker tap av fuktighet. Noen av dem har ekstra fordeler, som antiseptisk effekt, solbeskyttelse, lindrende effekt, elastisitetsboost eller antialdrende trekk. Arganolje, mandelolje og jojobaolje er bestselgerne. Bruk dem i stedet for fuktighetskrem, tilsett dem i en hjemmelaget maske, eller bruk dem til OCM (oil cleaning method) ved å blande en av dem med lakserolje.

4) En hær av sterke antioksidanter

Antioksidanter er andre stoffer huden trenger – når de må nøytralisere frie radikaler skaper det oksidativt stress, som kan medføre raskere aldring av huden. Retusjert hud er umulig uten antioksidanter. De beste antioksidantene er vitamin C, flavonoider, vitamin E, lykopen, betakaroten og koenzym Q10.

5) Helten for myk hud: skrubb

En skrubb er en flott måte å få feilfri, myk og deilig hud på. Hvis du ikke benytter deg av velsignelsene fra dette enkle produktet ennå, bør du absolutt introdusere det til hudpleierutinen din – en skrubb en eller to ganger i uken er alt som skal til for å se en forskjell. Velg enten fysisk skrubb med abrasiver, eller en enzymskrubb basert på AHA-syrer. Uansett hvilken type du velger, hjelper en skubb mednaturlig eksfoliering av huden, altså fjerning av døde hudceller. Resultatet er at huden blir mykere og tørre flekker blir borte, pluss at rynker blir redusert. En skrubb stimulerer også blodsirkulasjonen og aktiverer den naturlige cellefornyelsesprosessen, som betyr at du enkelt oppnår feilfri, retusjert hud.

6) Serum med vitamin C (askorbisk syre) eller retinol (vitamin A)

Glem aldri at å bruke serum – et sterkt konsentrert produkt – er den beste måten å forbedre huden på. Hvis du lurer på hvordan du skal få et retusjert ansikt, prøv serum som er basert på vitamin C eller retinol – begge er produkter som lysner mørke pigmentflekker og jevner ut hudtonen. Vitamin A er litt sterkere, har en eksfolierende effekt og fjerner fine linjer. Akorbisk syre, derimot, er anbefalt for yngre hud som ikke trenger så intens behandling.

7) Sminketriks for retusjert hud

Retusjert hud trenger ikke å komme som resultat av hudpleie. Hvis du ikke ønsker å forbedre hudens helse eller ikke har tid til det, kan du kamuflere skavankene. Husk at dette er en midlertidig løsning. Hvordan legge sminke for et retusjert utseende?

  • Jevn ut hudtonen og tilfør glød ved å bruke olje som primer.
  • Velg en heldekkende foundation, men bruk den forsiktig.
  • Ikke påfør foundation med fingrene, bruk heller en børste med flat topp.
  • Bruk en lysere foundation-farge for å gi huden et yngre utseende.
  • Bruk concealer for å skjule mindre imperfeksjoner
  • Avslutt med et mattgjørende, lett lysnende løst pudder.