Pleie for akneutsatt hud: Naturlige oljer som gir perfekt hud

Det er en myte at naturlige planteoljer ikke er passende for akneutsatt hud. Når du finner riktig olje, vil den ikke forverre hudens tilstand. Om en naturlig olje passer huden din kan du faktisk forvente at den hjelper deg med å bekjempe akne og gjøre eksisterende aknearr mindre synlige. Hvilke naturlige oljer egner seg mest for akneutsatt ut? Vil fet hud tolerere naturlige oljer? FInn svarene under. 

Naturlige oljer for akneutsatt hud. Skal man bruke dem eller ikke?

Planteoljer er kosmetikk fra Moder Jord. Med deres hjelp kan vi bekjempe stort sett alle hudproblemer – bare pass på at oljen du vil bruke tilfredsstiller behovene til huden din. For å si det på en annen måte: sammenlign det med å velge riktig ansiktskrem – du bruker ikke en fet krem hvis huden din er fet eller akneutsatt. Følg samme regel når du skal velge en naturlig olje.

Igjen: Naturlige oljer kan man bruke til å behandle alle hudtyper, inkludert fet hud. Ikke vær redd for at den fete konsistensen skal tette porene og gjøre problemet med akne verre. Velg riktig olje fra listen under. Kun da kan du være sikker på at balansen av fettsyrer er riktig for din akneutsatte hud. Lettvektige oljer som ikke tørker ut huden er det du leter etter. Ved jevnlig bruk kan slike naturlige oljer forbedre huden din og eliminere akne.

Oljer du bør UNNGÅ hvis du har akneutsatt ut

Det finnes noen oljer du ikke bør bruke på fet og akneutsatt hud. Disse er bedre for tørr hud.

 • hvetekliolje
 • ferskenfrøolje
 • saffrantistelolje
 • hasselnøttolje
 • palmeolje
 • kveldsroseolje
 • bomullsfrøolje

Oljer du bør BRUKE hvis du har akneutsatt hud

De gode nyheten er at listen over naturlige oljer som egner seg på akneutsatt hud er lang. Kun tre-fire dråper massert inn i huden før du bruker ansiktskrem er nok til å forbedre huden ganske raskt. Hvis du er systematisk vil du snart få myk hud uten et spor av akne. Her er oljene du bør prøve ut:

 • jojobaolje
 • bringebærfrøolje
 • hampolje
 • tamanuolje

Alle oljene på listen over har en beroligende effekt og motvirker inflammasjon, hvilket betyr at de hemmer formeringen av bakterier som forårsaker akne. Oljene fra jojoba, bringrbærfrø, hamp og tamanu balanserer sebumproduksjonen og reduserer eksisterende aknearr.

JOJOBAOLJE

Jojobaolje er en brilliant olje som er karakterisert ved sin eksepsjonelle komposisjon – den har kjemiske ingredienser som finnes i menneskelig sebum. Takket være squalen, kan jojobaolje regulere og betydelig begrense sebumproduksjonen. Dette er en utrolig lettvektig og lettabsorbert olje. En morsom fakta om jojobaolje er at dette faktisk er en flytende voks. Likevel blir den kvalifisert som en olje, og dette naturlige stoffer hjelper i kampen mot akne, uansett om problemet gjelder ung eller moden hud.

BRINGEBÆRFRØOLJE

Dette er en av de ikoniske oljene som, i tillegg til å ha antiakneegenskaper, også kan forynge huden. Bringebærfrøolje er kjent for å beskytte huden mot UV-stråler. Mange dermatoliger anbefaler visstnok pasienter å behandle huden med bringebærfrøolje hvis de ikke er interessert i å bruke medisiner jevnlig. Denne oljen er også passende til å helbrede problematisk hud, siden den balanserer sebumproduksjonen, motvirker utvikling av hudormer, roer inflammasjon og styrker lipidbarrieren. Takket være sin gode absorbsjonsrate, kan du bruke bringebærolje både morgen og kveld, om morgenen virker den som primer for sminke.

HAMPOLJE

Hampolje er kjent for å være en av de beste naturlige stoffene når det kommer til å hydrere og regenerere huden. Med sterke helbredende egenskaper viser hampolje seg å være perfekt for problematisk hud. Dette er en olje som ikke tørker ut huden, hvilket betyr at den gir deg alle fordelene som følger med en naturlig olje, uten at huden føles fet etterpå. Hampolje motvirker inflammasjon, er antiseptisk, hjelper huden med å regenerere seg raskere, og eliminerer akne.

TAMANUOLJE

Tamanuolje gir deg en helt naturlig hudforbedrende behandling. Denne oljen er biokompatibel med fet og akneutsatt hud, hvilket er grunnen til at den håndterer hudproblemer så effektivt. Tamanuolje skiller seg fra oljene over ved at den skal brukes til punktbehandling, altså kun påføres der du har akne. Oljen virker rakst og effektivt og fjerner eksisterende aknearr. Videre har denne naturlige oljen sterke antibakterielle og inflammasjonsmotvirkende egenskaper. Som de andre oljene, bidrar tamanuolje til å balansere sebumproduksjonen, øke hastigheten på hudens egen helbredelsesprosess, redusere hudormer og den vil ikke tette porene.