Riktig rekkefølge å påføre hudpleieprodukter i. Lær å gjøre det riktig!

Kan jeg bruke en naturlig olje hvis jeg bruker ansiktskrem daglig? Når skal jeg ta på serum? Er ansiktstoner viktig? Hva med ansiktsskrubb – bør jeg bruke det før eller etter at jeg vasker ansiktet? Stol på oss når vi sier at rekkefølgen du bruker hudpleieprodukter i spiller en rolle. Huden din vil takke deg hvis du lærer å gjøre det riktig.

Mye har blitt sagt om de beste hudpleieproduktene og ingrediensene i dem. Alt dette er sant. Likevel er det et annet aspekt som har stor innvirkning på huden din, nemlig rekkefølgen du bruker produkter i. Selv det beste ansiktsserumet vil bli mindre effektivt med mindre du vet hvordan og når du skal bruke det.

Hvorfor skal du være opptatt av rekkefølgen du bruker hudpleieprodukter i?

Når lurer du sikkert på om det virkelig spiller noen rolle om du bruker ansiktskrem først og følger opp med serum. Det viser seg at rekkefølgen du bruker hudpleieprodukter i spiller en rolle. Ingen kosmetiske produkter vil virke slik produsenten lover hvis man ikke bruker dem som anbefalt. I de fleste tilfeller er det oss selv vi har å takke dersom vi reduserer effekten av et skjønnhetsprodukt, fordi vi bruker det feil. Når man bruker hudpleieprodukter i riktig rekkefølge, vil de trenge dypere ned i huden og ikke etterlate et fettete lag utenpå huden. Når man bruker dem riktig vil huden i tillegg motta en solid dose med nærende stoffer som når ned til alle lag i huden.

Riktig rekkefølge å bruke hudpleieprodukter i

Før du går bananas med skjønnhetsritualet og bruker alt på en gang uten å tenke over det, ro ned tempoet og undersøk den riktige rekkefølgen å bruke skjønnhetsprodukter i. Å lage en enkel hudpleieplan tar kort tid, men gir deg langt bedre resultater enn om du bruker et produkt uten å reflektere over rekkefølgen.

1. Naturlig olje for å fjerne sminke

Første steg er å rense huden og fjerne sminke med et produkt som har en oljete konsistens. Du kan bruke en vanlig skjønnhetsolje (enten naturlig olje eller oljeblanding), babyolje eller rik ansiktsmelk. En slik behandling fjerner selv den staeste smuss fra huden, samler opp overflødig sebum og fjerner sminke.

2. Micellær krem

Nå er det tid for andre steg i rensingen av ansiktet. Nå bruker du et skånsomt produkt hvis effekt kommer fra micellene – molekyler som er gode på å tiltrekke seg smuss. En fuktig bomullspad med micellær krem vil fjerne alt som oljen ikke fikk samlet opp.

3. Ansiktstoner

Når ansiktet er rent må du tone det. Dette gjør du med en ansiktstoner eller et urtebrygg. Når man påfører dette på huden vil det lette irritasjoner og balansere hudens pH.

4. Ansiktsserum

Det første behandlende hudproduktet du påfører, ansiktsserum, skal brukes på helt ren hud. Serumet har sterkest effekt og trenger ned i de dypeste lagene av huden, derfor må det påføres først av alt. Om man ikke gjør det, kan andre hudpleieprodukter minske effekten av ansiktsserumet.

5. Ansiktskrem

Når huden har absorbert serumet helt, kan du bruke en ansiktskrem. Du bør bruke den hovedsaklig for å motvirke tap av fuktighet og stenge de nærende stoffene i serumet inne i huden. Ansiktskremer lager et beskyttende lag utenpå huden og tar godt vare på det ytterste laget av huden, som heter epidermis.

6. Øyekrem

Sammen med ansiktskrem bør du påføre en øyekrem som er spesielt laget for den sarte huden rundt øynene. Dette produktet motvirker slapp hud og mørke ringer, forbedrer hudens motstandsdyktighet og lysner den opp.

Når er det riktige tidspunktet for ansiktsmasker og solkrem?

Rekkefølgen du påfører produkter i kan endre seg dersom du ønsker å bruke for eksempel ansiktsmasker, oljer eller solkrem. Når bør du påføre disse for å få best resultat?

En gang i uken tar du kanskje ansiktsmaske. GJør dette i stedet for ansiktsserum, før du tar på ansiktskrem. Et slikt produkt leverer stoffer til de dypeste lagene i huden, hvilket fører til betydelig forbedring av hudens utseende. Når det kommer til naturlige oljer, kan du bruke disse rett etter at du har renset ansiktet eller i steet for en ansiktskrem – vær systematisk med hva du gjør. Mest sannsynlig vil du oppdage at oljen tilfredsstiller alle hudens behov. Da vil du snart oppdage at huden blir glødende og er beskyttet mot tap av fuktighet. Noen ganger trenger du også solbeskyttelse. Du kan bruke dette i stedet for en ansiktskrem eller rett etter kremen. Denne typen beskyttelse er spesielt viktig hvis du ønsker å bruke et serum med retinol om morgenen uten å utsette huden for potensiell fare for solskader.