Tørr hud? 5 måter du kan tilføre fuktighet til huden på

Er du konstant på utkikk etter et mirakel som kan forbedre den tørre huden din? Trenger du en kur mot et irritert eller dehydrert ansikt? Om du svarer ja på begge disse spørsmålene, har du kommet til riktig sted.

I dag skal vi fortelle deg om noen beviste tips som fungerer for å gjenopplive huden med vann og for å opprettholde fuktighetsnivåne i dermisen over lengre tid. I tillegg skal vi gi deg litt råd når det kommer til effektiv hudpleie for tørr hud. Nedenunder finner du 5 idiotsikre metoder du kan bruke for å gjenopplive den tørre huden din.

5 ideer for å forbedre huden på effektivt vis

1. Unngå å bruke kosmetiske produkter med alkohol

Det første steget du bør ta for å dra nytte av perfekt, sunn og velhydrert hud er… en kosmetisk revolusjon. Sjekk Innholdsfortegnelsen på skjønnhetsproduktene du bruker til daglig. Unngå å bruke produkter som inneholder stoffer som Etanol, Alkohol, Alkoholdenat, Isopropyl Alkohol.

Husk på at ingrediensene som brukes i kosmetiske produkter har stor påvirkning på kvaliteten og utseendet på huden din. Derfor, om det finnes stoffer som positivt påvirker huden kan det også finnes innholdskomponenter som påvirker huden negativt. Desverre er alkoholer, mikroplast og råoljederivater billigere, som er grunnen til at produsentene er så villige til å bruke dem.

Det verste du kan gjøre mot tørr hud er å behandle den med kosmetikk som inneholder disse dehydrerende og fæle alkoholene. Som det sikkert ikke er så vanskelig å gjette, setter tørr hud pris på å behandles med alkoholfrie skjønnhetsprodukter. Faktisk bør du også unngå å bruke kosmetikk med sterkt lukt, og de som kjennetegnes som antibakterielle.

Derfør bør du prøve å finne skjønnhetsprodukter med melkesyre eller hyaluronsyre neste gang du skal handle. Selvfølgelig vil produkter som er laget spesielt for tørr hud også hjelpe. Til slutt finnes det to universale substanser som passer for alle hudtyper – bortsett fra hyaluronsyre – nemlig vitamin C og aloe vera.

2. Ikke bruk alkaliske såper

De fleste såper gjør huden stram, grov og ubehagelig å ta på. Hvorfor skjer dette? Fordi de både rengjør og dehydrerer huden ganske alvorlig, fordi de sammen med alle bakteriene også fjerner det beskyttende fettlaget ditt. I tillegg tåler ikke huden vår alkaliske såper som er syrlige. For å si det annerledes, går bare ikke disse to hånd i hånd.

I tilleg bør du prøve å vaske ansiktet, hendene og hele kroppen med skånsomme dermokosmetiske produkter som rengjør og beskytter huden uten å forstyrre hydrolipidbarrieren i huden. Husk på at det ikke finnes noe mer dehydrerende for huden din en alkaliske såper.

3. Oppretthold riktig pH verdi i huden og bruk ansiktstonere

Mens vi snakker om hudens pH, bør man også vite at ansiktstoner kan balansere den skikkelig. Tørr hud bør behandles med ansiktstoner daglig. I tillegg til de balanserende egenskapene, kan slike produkter også roe ned huden og reparere mikroskader og irritasjoner.

Dessverre er ansiktstonere fortsatt et undervurdert skjønnhetsprodukt, selv om det virker å være det viktigste redskapet for å forbedre huden. Du bør alltid ha en flaske med ansiktstoner av god kvalitet på badet ditt. I tillegg til ansiktstonere er urtedestillater også antatt å ha positiv innvirkning på tørr hud. Disse er urtebaserte væsker som kun lages av naturlige stoffer. Når man har dehydrert hud bør man prøve Damaskrosevann eller grapefruktvann.

4. Fjern døde hudceller regelmessig

Jo mer dehyrert huden er, jo flere døde hudceller finnes det på overflaten av den. Ikke la dem sitte på ansiktet ditt! Derfor er det lurt å skrubbe ansiktet en gang i uken eller et par ganger i måneden. Prøv ut naturlige og skånsomme enzymatiske ansiktspeelinger. Dette produktet har kremet konsistens uten harde aktive skrubbeingredienser, som betyr at du ikke trenger å gni i epidermisen hvor partikler kan gjøre huden irritert.

Enda en viktig fordel er at skånsomme enzymatiske peelinger ofte berikes med nærende stoffer. Derfor gjenoppliver slike skjønnhetsprodukter ansiktshuden og tar vare på den på kun et steg. Når det kommer til å fjerne døde hudceller fra kroppen, er det bedre å bruke en tørr børste før bad eller dusj istedenfor å bruke kroppsskrubb, da de kan oppleves som ganske hardt for tørr hud.

5. Tilfør fuktighet og bruk skånsomme og reparerende hudprodukter

Skaff deg skjønnhetsprodukter som inneholder bevist effektive fuktighetsgivende stoffer som: aloe vera, glyserin, vaselin, naturlige oljer (som f.eks solsikkeolje, avocadoolje, søt mandelolje) og lecitin. I tillegg bør du sørge for at huden din er beskyttet mot UV-stråling. Helt til slutt bør du alltid drikke rikelig med mineralvann (minst en og en halv liter) daglig, uansett om huden din er dehydrert eller ikke. Dette forbedrer fuktighetsnivåene i kroppen din mer enn noe skjønnhetsprodukt kan.