Topp hudpleiefeil: hvorfor du bør slutte med dem med en gang?

Sliter du med matt, veldig tørr hud som lett blir irritert? Lurer du på hvorfor? Fortsett å les for å finne ut om du er skyldig noe av disse svært populære feilene. Se på listen over de mest vanlige hudpleiefeilene man bør unngå.

La oss innse det, vi vet ikke engang at vi gjør mange av disse feilene. Selv om hudpleiekunnskapen vår er aldri så stor, finnes det ting vi bør vite om. Vi kan ikke være for harde mot oss selv derimot, for selv skjønnhetspleiere og influensere vi prøver å etterlikne gjør også disse feilene…

De mest populære hudpleiefeilene

Hva bør du unngå å gjøre om du ønsker feilfri hud? Se på våre topp hudpleiefeil og slutt å gjøre dem en gang for alle!

✘ Å fjerne øyesminken på feil måte

Framgangsmåten er som regel den samme – vi dynker en bomullsdott med sminkefjerner og skrubber rundt øynene – dette er den første feilen som fører til svakere vipper, overstrukket hud og rynker rundt øynene. Prøv å unngå å gni eller skrubbe mens du tar av sminken. Hva er riktig teknikk da? Dynk en bomullspad i sminkefjerner og press den forsiktig mot øyelokket i 15-30 sekunder, så kan du skånsomt fjerne sminken ved å bevege paden fra indre til ytre hjørne av øyet. Gjenta til øyeområdet er sminkefritt.

✘ Å kun bruke micellærvann for å rense ansiktet

Når det kommer til rengjøring, gjør vi fortsatt mange feil. Om du kun bruker micellærvann er dette også ikke riktig. Merk: den mest effektive og hudvennlige ansiktsrensrutinen har flere steg i seg, så du bør bruke en skrubb, rens, micellærvann og toner – alle produktene har ulike måter å fjerne urenheter på.

✘ Ansiktsvask med vann & såpe

Kategorien «hudpleiefeil» bør selvsagt også inkludere de som vasker ansiktet bare med vann eller med vann og såpe. Mange vet ikke engang hvorfor dette ikke er bra. Husk! Såpe og vann tørker ut huden din, spesielt om du ikke påfører fuktighetskrem etterpå.

✘ Å ikke bruke ansiktstoner

En annen vanlig feil er å ikke bruk ansiktstoner. Mange kvinner undervurderer dette problemet og tror at huden ikke trenger slike produkter. Sannheten er at alle hudtyper trenger en toner med litt syrlig pH verdi som kan ha gått tapt etter å ha brukt svært alkalisk ansiktsrens. Du kan enkelt unngå irritasjoner ved å legge til ansiktstoner som en del av hudpleierutinen din.

✘ Å ta på ansiktet og klemme kviser

Hudpleiefeil handler ikke bare om produktene vi bruker. Du kan påføre huden utrolig mye skade ved å ta på den, spesielt om huden din har en tendens til å bli kvisete. Å klemme kviser og fjerne hudormer er en vanlig feil som kan forverre inflammasjonen i huden og få bakterier til å spre seg i hele ansiktet, så du istedenfor å kvitte deg med problemet bare gjør det verre.

✘ Manglende solbeskyttelse

Sollyset er et av hovedårsakene bak raskere aldring av huden, visste du dette? Det er derfor UV-beskyttelse er så viktig. Ved å bruke solkrem i ansiktet – uansett hvilken årstid det er – redder du huden fra å tape elastisitet og fuktighet, og problemer som hyperpigmenteringsflekker. Det som også er interessant er at naturlige oljer fungerer som solkrem – bringebærfrøolje har den største solbeskyttelsesfaktoren.

✘ Feil bruk av ansiktsskrubb

Skrubbing er en annen vanlig hudpleiefeil. Selvfølgelig mener vi skrubber som utføres på feil måte. Enten bruker vi ikke skrubb i det hele tatt, som svekker den naturlige cellefornyelsesprosessen, eller så overforbruker vi dem og ender opp med å irritere huden ved å fjerne det naturlige hydrolipidlaget. La oss bruke skubb med forsiktighet ved å påføre kun max en gang i uken.

✘ Å ikke tilføre fuktighet til fet hud

Helt til slutt, kommer fuktighetskremen. De færreste vet at alle hudtyper bør tilføres fuktighet. Det er dumt at troen om at tørr hud trenger fukt mens oljete hud må tørkes ut fortsatt er så populær. Dette er den største hudpleiefeilen du gjør! Huden trenger vann uansett hvilken type den er: om du ikke tilfører fuktighet til oljete hud starter du en ond sirkel – dehydrert hud produserer mer olje for å øke fuktighetsnivåene og blir dermed enda med oljete og fet.