Ansiktsbehandling av spakvalitet hjemme – smarte måter å slappe av og se bra ut på!

Får du i blant lyst til å synke ned i et varmt badekar og slappe av litt etter en travel dag? Selv om du ikke alltid har tid til et langt bad, kan du i hvert fall få litt avslapning ved å ta ansiktsspa hjemme. Hvordan organiserer du et budsjettvennlig hjemmespa?

Ansiktet vårt tar støyten av konstant stress, slitenhet og travelhet som følger med livet. Hver søvnløse natt og bekymring er synlig i ansiktet – rynker, mørke ringer under øynene, hovne øyne, gusten og livløs hud. Det er på tide å ta grep!

Ansiktsbehandling på spanivå. Hva er det?

Selv om spa får de fleste til å tenke på varme boblebad, finnes det et annet alternativ som ikke tar like mye tid, men som har like fantastisk effekt – ansiktsspa. Hva betyr det? Enkelt fortalt er det en rekke avslappende ansiktsbehandlinger som gjør at du føler deg bedre, samtidig som de fjerner spenning i huden så den blir revitalisert og glødende. 

Du kan ta ansiktsspa hjemme – det er verken dyrt, tidkrevende eller vanskelig. Du bør bruke behandlingen når du føler deg sliten og trenger en raskt form for avslappelse når ansiktet ditt mangler vitalitet og ylde, og du trenger å gi det den beste næringer, lysne det opp og se yngre ut. 

Hjemmespa for ansiktet, steg for steg

Hva trenger du for å gi ansiktet ditt hjemmespa? Først og fremst trenger du tid. Når det kommer til produkter, har du nok de fleste hjemme allerede. Klar? La oss starte hjemmespaet. 

Steg 1: Fjern sminke og rens ansiktet

Først må du fjerne all sminke og eventuelt smuss som har bygget seg opp (ansiktsolje, støv, forurensning). Prøv oljerensmetoden – du trenger en blanding av lakserolje og en baseolje – for eksempel arganolje leler jojobaolje. Oljer fjerner effektivt selv det mest krevende smusset, uten at huden kjennes tørr eller stram. Til slutt tørker du ansiktet for å fjerne eventuelle oljerester 

Steg 2: Dampbad

Det er på tide å jobbe innenfra. Dampbad er skapt for det. Hell varmt vann i en bolle, tilsett noen få dråper eterisk olje (for eksempel rosmarinolje), ta et håndkle over hodet og bøy deg over bollen. Dette er en perfekt måte å åpne porene på og gi ansiktet en dyp rens. Dampbad hjelper med å fjerne hudormer, det gjør huden myk, og det klargjør huden for de neste stegene. 

Steg 3: Ansiktsmaske

Neste seg lar deg føle at du er på et ekte spa – ansiktsmaske og agurkkompress. Alle kvinner kjenner denne duoen og drømmer om å slappe av på denne måten. Det er enklere enn du tror. Bruk en sterkt nærende, hydrerende og revitaliserende maske (for eksempel hjemmelaget maske med avokado, honning og yoghuert eller en annen diy-oppskrift). Etter at du har påført den på huden, legg deg ned og putt fuktende og lysnende agurkskiver på øyelokene og så … slapper du av! 

Steg 4: Oljemassasje

Etter at du har skyllet av masken, bør du beskytte huden mot tap av fuktighet og essensielle ingredienser. Hvordan? Ideelt sett bør du bruke naturlige skjønnhetsoljer som mandelolje, arganolje eller jojobaolje. Å massere en dråpe olje inn i huden i noen få minutter er en perfekt måte å gjøre huden mykere på, du gir den næring, og den får beskyttelse mot skadelige faktorer. Denne skånsomme ansiktsmassasjen utøver mirakler – det er den beste måten å avslutte hjemmespaet ditt på.