Hvordan bruke ansiktsserum? 5 enkle regler å følge

Alle vet uten tvil om de vidunderlige effektene av ansiktsserum. Likevel er det mangesom ikke er opptatte av å bruke dem slik at de får 100% utbyttet av kraften og potensialet i dem. Se fem enkle regler du bør følge. 

Etter å ha blitt overbevist av en søster/venn/hudpleier kjøpte du ansiktsserum, i håp om at det skulle gi raskere og bedre resultater enn fuktighetskremen din. Dessverre er det noen uker siden du begynte å bruke den og du ser ingen forbedring. Valget av produkt trenger ikke være problemet. Det kan hende du bruker serumet feil. Hvordan gjør man det rikig? Se fem regler for bruk av ansiktsserum.

Hvordan bruke ansiktsserum?

1. Aldri bruk det i stedet for krem. Bruk dem sammen. Alltid.

Mange kvinner tror at serum er en erstating for krem, så de har kastet fuktighetskremen og bruker bare serum. Dette er et feilgrep, siden serum og krem har ulike egenskaper og effekter – serum virker dypt ned i huden, mens krem virker på hudens overflate. I stedet for å erstatte den ene med den andre, påfør først serum og bruk deretter krem. Slik får ingrediensene i serumet jobbet seg ned i de dypeste lagene av huden, hvor det reparerer og gjenoppbygger dem. Kremen kler huden i et lettvektig beskyttende lag som holder på fuktighet.

2. Bruk alltid serum på ren hud.

Ingrediensene i et serum er små, slik at de enkelt skal kunne trenge dypt ned i hudstrukturen, men la oss gjøre det enda enklere for dem. Alt du trenger å gjøre er å fjerne sminke og rense ansiktet for smuss, slik at serumet kan utøve magien sin. Regelen er at du skal fjerne sminke helt til neste bommulspad er ren. Etter det skal du vaske ansiktet med for eksempel gel cleanser, slik at du får plettfri hud. Når du har tørket ansiktet kan du påføre serumet ditt.

3. Bruk aldri oljebaserte produkter før serum.

Nnoen ganger gir ikke serumet ønsket resultat selv om du vasker ansiket grundig før bruk. Hva er gunnen? En cleanser kan være synderen. Hvis den er oljebasert lager den et lag på huden som hindrer serumet i å trenge ned i huden. Før du tar på serum bør du altså ikke bruke oljebasert sminkefjerner.

4. Bruk serum på daglig basis, ikke bare fra tid til annen.

En annen tommelfingerregel er at du må bruke serumet ditt jevnlig. Du tar feil hvis du tror det bare er en midlertidig behandling – huden din trenger intens behandling og en konsentrert dose næringsstoffer hele tiden. Av den grunn får du best og mest langvarig effekt dersom du bruker produktet jevnlig, hver dag – en gang om dagen eller om morgenen og kvelden.

5. Klapp serumet forsiktig på huden.

Hvordan du påfører serumet på huden spiller også en rolle. Du bør aldri strekke huden for mye – du ønsker tross alt å gjøre huden fyldigere og strammere, ikke det motsatte. Å klappe produktet på huden er den beste måten å påføre det på. Teknikken øker blodsirkulasjonen og gjør at huden absorberer serumet raskere, pluss at huden får mer energi.